PDA

View Full Version : Xρησιμοποιούμε μόνο το Χ% του εγκεφάλου


^BOOMBOOM
24-01-2005, 13:13
Εχω ακουσει πολλές φορές την έκφραση πως ο άνθρωπος χρησιμοποιεί μόνο το 5% πχ του εγκεφάλου του. Επειδή μου φραίνεται μέγιστη μπούρδα και έχω την αίσθηση πως είναι ενα απο τα πλέον εδραιωμένα urban myth έχει κάποιος περισσότερα στοιχεία για αυτό το θέμα?

blizard
24-01-2005, 13:30
Έτσι είναι... υπάρχουν και παραδείγματα στην πράξη, από άτομα που έχουν χάσει μεγάλο μέρος του εγκεφάλου τους και δεν έχουν παρουσιάσει κάποιο σημαντικό πρόβλημα.

Feanaro
24-01-2005, 13:45
Οταν λεμε 5% φανταζομαι πως εννοουμε οτι αυτο το ποσοστο του εγκεφαλου χρησιμοποιουμε συνειδητα στη διαδικασια της σκεψης. Καποια πιο εφυη ατομα (πχ ο Einstein) χρησιμοποιουσαν μεγαλυτερο ποσοστο. Θα μου πεις και τι κανει ο υπολοιπος εγκεφαλος; Ειναι για μη συνειδειτες λειτουργιες ή δουλευει στο ελληνικο δημοσιο και εχει παρει την κακλοκαιρινη του αδεια. Ναι, Γεναρη εχουμε...

Τα ανωτερω αποτελουσαν την απαντηση μου προ της ερευνας που οδηγησε εδω:
http://faculty.washington.edu/chudler/tenper.html

Have a look at this one as well. It answers (not) in a different way.

http://www.newton.dep.anl.gov/askasci/bio99/bio99840.htm

Keyser_Soze
24-01-2005, 13:48
Apoti xerw den yparxei tipota ston anthrwpino organismo pou nanai palto opws o Zoutaoutas.Ola ta tmimata tou egefalou kanoun kapoia leitourgia

Feanaro
24-01-2005, 13:52
Keyser να ταν ο Ζουταουτας το μονο παλτο που περιλαμβανει η μπουτικ μας καλα θα ηταν... Εν αρχην ην ο προπονητης...

^BOOMBOOM
24-01-2005, 14:35
Eγω στο μυαλό μου είχα ακριβώς αυτά που λένε τα link του Fenaero, πως σε ενα νευρονικό δίκτυο σαν τον εγκέφαλο (όχι πως είμαι ειδήμων σε αυτά) είναι πολύ δύσκολο να μετρήσει κανεις ποιοί νευρώνες χρησιμοποιούνται μιας και ουσιαστικά χρησιμοποιούνται όλοι. ισως θα μπορούσε να πεί κάποιος πως δεν χρησιμοποιούνται με τον βέλτιστο τρόπο ωστε τελικά να έχουμε μόνο το 5% της πιθανολογούμενης βελτιστοποιημένης απόδοσης αλλα αυτό έχει τα εξής ερωτήματα:

1.Πως υπολογίζουμε την απόδοση με τον βελτιστοποιημένο τρόπο και ουσιαστικά πώς μπορεί να υπολογιστεί ο βελτισοποιημένος τρόπος.

2.Εφόσον υπολογίσουμε το 1. δεν θα μιλάμε πλέον για διοαφορετικές νευρωνικές συνάψεις άρα και άλλο εγκέφαλο?

Για να αναλύσω λίγο το 2 είναι σαν να λέμε πως μια BMW 316 χρησιμοποιεί μόνο το 28% της ιπποδύναμής της αναλογιζόμενοι πως μια 316 βγάζει το 28% της ιπποδύναμης μιας Μ3.Αλλα αυτός ο ισχυρισμός είναι λάθος μιας και για να γίνει μια 316 -->Μ3 θα πρέπει να αλαχθεί ο κατ'αναλογία "εγκέφαλος" συν το επιπρόσθετο πρόβλημα πως εδώ δεν ξέρουμε να "δυναμομετρήσουμε" ούτε την 316 και πόσο μάλλον την Μ3.

Ελπίζω το παράδειγμα να βοηθάει και να μη μπερδεύει περισσόοτερο.

blizard μιας και βλέπω έχεις την αντίθετη άποψη θα ήθελα να μας την αναλύσεις με στοιχεία.

Οσον αφορά το οτι μεγάλα μέρη του εγκεφάλου μπορούν να αφαιρευθούν χωρίς επιπτώσεις δεν νομίζω πως ισχύει.

Σε περιπτώσεις εγκεφαλικών ακόμα και σε ήπιες μορφές κάποιο είδος βλάβης παραμένει, στις περιπτώσεις που ο ασθενής επανέρχεται στο 100% (το οποιό είναι αμφισβητήσιμο μιας και η βλάβη μπορεί να έγκειται σε ικανότητες που δεν έχουμε μετρήσει, πχ στο κολύμπι με κύματισμό) ο εγκέφαλος πιθανώς να μπορεί να αποκαταστήσει τη βλάβη έμμεσα αναθέτοντας να το πώ απλόικά τη δουλειά του κατεστραμμένου τμήματος σε άλλα.

Αυτό όμως δεν ορίζει το κατεστραμμένο τμήμα ως άχρηστο.

Παράδειγμα νο2: Αν έχω μια σελίδα ανεβασμένη σε 3 σέρβερ, αν πέσει ο ένας απο αυτούς η σελίδα θα φαίνεται απο εναν mirror, αυτό σημαίνει πως αυτός που έπεσε είναι άχρηστος?

blizard
24-01-2005, 14:43
Είχα δει ένα ντοκιμαντέρ στη ΝΕΤ για το θέμα, που μεταξύ άλλων έδειχναν και ένα άνθρωπο που είχε χάσει πάνω από το 60% του εγκεφάλου του... είχε μείνει το μισό κεφαλή κυριολεκτικά !!!! και είχε μόνο κάποιες σχετικά μικρές κινητικές δυσλειτουργίες.
(έπαθα σοκ μόλις τον είδα... ότι και να σας λέω αν δεν δείτε δεν καταλαβαίνετε)

επίσης έδειχναν και άλλους που είχαν πάθει βλάβες από ατυχήματα σε διάφορα σημεία, και δεν παρατηρούσαν καμιά επίπτωση.
Γενικά έβγαινε το συμπέρασμα πως το 10% του όγκου του εγκεφάλου μας θα έπρεπε θεωρητικά να είναι αρκετό για όλες τις λειτουργίες μας.

^BOOMBOOM
24-01-2005, 15:04
blizard, δεν μου μοιάζουν και πολύ επιστημονικά όλα αυτά.

blizard
24-01-2005, 15:18
Και τι να κάνω τώρα εγώ ???? αν βρει κανένας κάποιο link με το θέμα ας το δώσει, μήπως γίνει πιο επιστημονικό.
Το ντοκυμαντέρ ήταν πολύ ψαρωτικό πάντως, και έδειχνε ζωντανά παραδείγματα ,ώστε δεν θα μπορούσα να μην τα δεχτώ.

Κανείς δεν ξέρει τι ποσοστό πραγματικά δουλεύει, αλλά το 99% των εμφανών λειτουργιών πρέπει να γίνεται από ένα πολύ μικρό κομμάτι του εγκεφάλου.

^BOOMBOOM
24-01-2005, 17:25
Και τι να κάνω τώρα εγώ ???? αν βρει κανένας κάποιο link με το θέμα ας το δώσει, μήπως γίνει πιο επιστημονικό.
Το ντοκυμαντέρ ήταν πολύ ψαρωτικό πάντως, και έδειχνε ζωντανά παραδείγματα ,ώστε δεν θα μπορούσα να μην τα δεχτώ..

Μια εκπομπή για την οποία δεν έχουμε κανένα άλλο στοιχείο και παρουσιάζει μάλλον μέρος της αλήθειας δεν είναι τεκμήριο.


Κανείς δεν ξέρει τι ποσοστό πραγματικά δουλεύει, αλλά το 99% των εμφανών λειτουργιών πρέπει να γίνεται από ένα πολύ μικρό κομμάτι του εγκεφάλου.

To συμπέρασμα αυτό απο που βγαίνει? Οπως λέει και το πιο πάνω λίνκ το αλτσχάιμερ ή το πάρκινσον επηρεάζουν μικρό μέρος του εγκεφάλου με τραγικά συνεπακόλουθα.

Εγω προσωπικά έχω δυστηχώς πείρα απο εγκεφαλικά και χωρίς να είμαι γιατρός βλέπω πως ακόμα και αν η βλάβη είναι σε πολύ μικρό μέρος του εγκεφάλου οι συνέπειες είναι σημαντικότατες.

blizard
24-01-2005, 17:35
Τα τεκμήρια δεν ξέρω τι θές να τα κάνεις , αλλά το link που έδωσε ο feanαρο λέει ότι ακόμα και αν χάσεις μεγάλο μέρος του εγκεφάλου σου, αν είσαι σε μικρή ηλικία μπορεί να αναπληρώνονται οι λειτουργίες από άλλο κομμάτι.
Επομένως δεν χρησιμοποιούμε όλον τον εγκέφαλο, ,και κάποιο μεγάλο ποσοστό είναι τελικά ανενεργό .

^BOOMBOOM
24-01-2005, 17:42
To link που δώθηκε πιο πάνω λέει πως ο εγκέφαλος είναι αρκετά ευέλικτος ωστε σε μικρή ηλικία που δεν έχει διαμορφωθεί πλήρως μπορεί να υποκαταστήσει μια βλάβη όπως άλλωστε έγραψα και πιο πάνω.

Αν το συμπέρασμα είναι πως το κομμάτι αυτό ήταν άχρηστο τότε I rest my case.

Αν κάποιος πχ είναι ταχυδρόμος και του κοπεί το μικρό δάχτυλο του αριστερού χεριού και παρ'όλα αυτά καταφέρενει να κάνει πάλι τη δουλειά του τότε αυτό σημαίνει πως το μικρό δάχτυλο του αριστερού χεριού είναι άχρηστο.

Αυτό μου λες.

ΥΓ.τα τεκμήρια τα θέλω για να τελειοποιήσω την mind control device για να κατακτήσω τον κόσμο. ΜΟΥΑΨΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧ

blizard
24-01-2005, 17:58
"On the other hand, the brains of young children are quite adaptable. The function of a damaged brain area in a young brain can be taken over by remaining brain tissue. There are incredible examples of such recovery in young children who have had large portions of their brains removed to control seizures. Such miraculous recovery after extensive brain surgery is very unusual in adults."

O εγκέφαλός μας έχει περισσότερες δυνατότητες από αυτές που χρησιμοποιεί κάτω υπό κανονικές συνθήκες.... η αφαίρεση ενός κομματιού πχ αντικαθιστάτε από «ισχυρότερη» λειτουργία ενός άλλου.
Υπάρχουν πολλαπλάσιες δυνατότητες από αυτές που χρησιμοποιούμε τελικά, με τις κανονικές συνθήκες.

^BOOMBOOM
24-01-2005, 20:12
blizard, αν θες εγώ προσφέρομαι να σου αφαιρέσω οποιοδήποτε και οσοδήποτε κομμάτι του εγκεφάλου σου.

blizard
24-01-2005, 20:19
Εγώ κατ εξαίρεση τον χρησιμοποιώ όλο.... :)

^BOOMBOOM
24-01-2005, 20:23
Εγώ κατ εξαίρεση τον χρησιμοποιώ όλο.... :)

Aυτό είνια το τραγικό, δεν έχεις καθόλου καβάτζα για βελτίωση :P

Pablo_Hasan
24-01-2005, 22:22
lol
:D

Feanaro
24-01-2005, 22:57
^ΒΒ τραγικο για ποιον; Γι' αυτον ή για μας; :P :D

^BOOMBOOM
24-01-2005, 23:33
Feanaro, για όλους :P

blizard
25-01-2005, 00:06
Τραγικό για εμένα είναι παιδιά... εσείς κλασικά μια χαρά είσαστε .

Feanaro
25-01-2005, 01:32
Ναι μια χαρα ειμαστε. Τις τρομαρες τις μετραμε ακομα! :roll: 8)

Dakonblackblade
20-05-2005, 18:56
Ego pisteuo pos leitourgo me to 20% tou egefalou.Kia alithia ti pososto mporoume na theorisoume to kato kefali?E olo kai kati tha dinei kai ayto etsi?

epote
20-05-2005, 21:28
ηλεκτροεγγεφαλογραφηματα, μαγνητικες και αξωνικες τομογραφιες, ηλεκτροδιεγερση των ατομων του νερου, αναγνωσεις των κυματων, αλφα, βητα και δελτα δειχνουν οτι ο εγγεφαλος μας δεν εχει "αχρειαστα" τμηματα.

το να λειτουργει μονο το 10% θα ηταν απο εξελικτικης πλευρας τρομακτικα εσφαλμενο μιας και ο εγγεφαλος κατανωλει περιπου το 20% της απαιτουμενης για τη ζωη ενεργειας.

blizard: το γεγονος οτι ο εγγεφαλος ως νευρωνικο δυκτιο μπορει να προσαρμοστει δεν λεει κατι. Βαλε αυτον τον ανθρωπο να εκτελεσει λειτουργειες που απαιτουν >60% των κινητιριων μοναδων, δωστου να λυσει εξισωσεις, βαλτον να βιωσει πολυπλοκα συναισθηματα και να επιτελεσει εκλεπτισμενες λειτουργειες.

και εν πασι περιπτοσι δειξε μας ΜΙΑ #$^@#$ ΜΕΛΕΤΗ ΠΟΥ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ.

δηλαδη για το ονομα του θεου, ποσο ΔΥΣΚΟΛΟ ειναι να καταλαβεις οτι επειδη βλεπεις με το ενα ματι μονο δεν σημαινει οτι οταν εχεις και τα δυο χρησημοποιεις μονο το 50% τους.

Ακομα χειροτερα τι σημαιναι 5-10-15-20% επι τινος πραγματος ειναι αυτο το ποσοστο? ογκου? νευρωνων?

spiros
20-05-2005, 21:31
lol. o epote ta phre me xronokathisterisi :hehe: :hehe: :hehe:

Billman
20-05-2005, 21:37
Well, κάπως, κάπου, κάποτε το είχαμε ξανασυζητήσει το θέμα...

Here goes...

http://faculty.washington.edu/chudler/tenper.html

Lucifer
20-05-2005, 21:46
Jesus, βγάζουμε ποσοστά όταν γνωρίζουμε το σύνολο. 10% γεμάτο ποτήρι σημαίνει πως έχουμε μετρήσει πόσο χωράει το ποτήρι και ξέρουμε πόσο λείπει για να φουλάρει (καλαματιανό). Έλεος με αυτή τη μαλακία, λες και ξέρουμε την διαφορά του 100% και του 1% για να βγάζουμε ποσοστά. Αισιόδοξα μαλακισμένα δίποδα που θέλουν να ζουν σε μια εξελικτική ουτοπία αντί να εκμεταλλεύονται αυτά που ήδη έχουν.

ΑΚΑ: ΖΩΑ!!!

Dakonblackblade
20-05-2005, 22:37
Jesus, βγάζουμε ποσοστά όταν γνωρίζουμε το σύνολο. 10% γεμάτο ποτήρι σημαίνει πως έχουμε μετρήσει πόσο χωράει το ποτήρι και ξέρουμε πόσο λείπει για να φουλάρει (καλαματιανό). Έλεος με αυτή τη μαλακία, λες και ξέρουμε την διαφορά του 100% και του 1% για να βγάζουμε ποσοστά. Αισιόδοξα μαλακισμένα δίποδα που θέλουν να ζουν σε μια εξελικτική ουτοπία αντί να εκμεταλλεύονται αυτά που ήδη έχουν.

ΑΚΑ: ΖΩΑ!!!
Den ksero giati alla diafono.Ego epimeno na ypostirizo oti xrisimopoio to 20% paei kai teleiose :innocent:

^BOOMBOOM
20-05-2005, 22:40
Ρε σπασοκλαμπάνιες όλα τα ποστ στη σελίδα αυτή έχουν ξαναειπωθεί στην προηγούμενη

:nervy:

Dakonblackblade
20-05-2005, 22:51
Spamaroume kai opoin op oton xalaei mporei na ta svisei(les kai analyoume tipota spoudaio)

^BOOMBOOM
20-05-2005, 22:55
touché

RagSoul
21-05-2005, 11:45
Εχω ακουσει πολλές φορές την έκφραση πως ο άνθρωπος χρησιμοποιεί μόνο το 5% πχ του εγκεφάλου του. Επειδή μου φραίνεται μέγιστη μπούρδα και έχω την αίσθηση πως είναι ενα απο τα πλέον εδραιωμένα urban myth έχει κάποιος περισσότερα στοιχεία για αυτό το θέμα?
vasika 10% einai :D Kai to eixe pei nomizw o ainstain. Kai eixe kai ena grifo gi'auto wste na mas to apodeiksei :)

epote
21-05-2005, 12:08
asika 10% einai Kai to eixe pei nomizw o ainstain. Kai eixe kai ena grifo gi'auto wste na mas to apodeiksei

οκ, διαβασες κανενα απο τα παραπανω post?

RagSoul
21-05-2005, 12:10
oxi alitheia giati ?

Billman
21-05-2005, 14:32
OMFG, αυτή την στιγμή θέλω να σκυλοβρίσω, αλλά θα κρατηθώ.

RagSoul, διάβασε πρώτα και μετά πέτα ότι θες (Το ίδιο ισχύει για όλους τους wanna-be posters).

Πολύ θα ήθελα να ξέρω πόσοι αξιώθηκαν να διαβάσουν το link που έδωσα.

georgeadams
21-05-2005, 15:35
Εγώ έχω την εντύπωση πως όσοι λένε πως χρησιμοποιούν μόνο μικρό ποσοστό του εγκεφάλου τους, το λένε για να αισθάνονται καλύτερα που είναι βλάκες:

"ναι, είμαι βλάκας αλλά οκ, φταίει που το 90% του εγκεφάλου μου κάθεται. Μόλις αρχίσει κι αυτό να δουλεύει, θα σας δείξω εγώ, θα δείτε τι θα πάθετε!"

attosecond phaser
21-05-2005, 16:02
RaqSoul egrapses

eimai kai ego ena apo tous polous pou nomizan oti den xrhsimopoioun olo tous ton egefalo
alla molis katalava oti ton xrhsimopoio olo

pera apo ta asteia omos to poso poly h ligo xrhsimopoioume ton egefalo den nomizo oti einai aplo zitima
den eimai eidikos sto zitima kai nai billman diavasa to link sou
alla yparxoun arketa stoixeia ston anthropino organismo pou mporei na einai axrista
p.x. ta ypoleimatika gonidia (kapos etsi ta lene) pou mas epitrepoun na kouname ti myth mas h ta aytia mas
to junk DNA to opoio den kodikopeiei kapoio gonidio alla aplos yparxei
veveos teleytaia anakalypsan oti kai to junk DNA einai aparaithto na yparxei

h alitheia einai oti xrhsimopoioume olo mas ton egefalo alla alitheia mporei na einai kai oti exoume megalytero egefalo apo oso xreiazomaste

exposed_bone
23-05-2005, 14:54
εγω βασικα πιστευω σε αυτο ... αληθεια τι μπορει να κανει ενα ανθρωπινο μυαλο ? εγω πιστευω πολλα , πολυ περισσοτερα απο οσα κανει συνηθως... μπορει να φτιαξει αισθηματα, κοσμους (-> ονειρα , αστρικες προβολες κτλ κτλ) ειναι ισως μερικα απο αυτα που γνωρισουμε οτι μπορει να κανει και δεν ξερουμε ή δεν θελουμε να τα κανουμε....
επισης εχει αναρωτηθει κανεις , τι κανει το μυαλο οταν ο κατοχος του κανει διαλογισμο ?

^BOOMBOOM
23-05-2005, 15:10
exposed_bone εσύ διάβασες τα προηγούμενα?

Ο ανθρώπινος εγκέφαλος αποτελείται απο πολλές μικρές μονάδες (τους νευρώνες) και η "νοημοσύνη" αναδύεται μέσα απο την συνολική "προσφορά" των μονάδων αυτών.

Ο κάθε άνθρωπος εκμεταλεύεται το 100% του εγκεφάλου του, το πόσο καλά αποδίδει ο εγκέφαλος αυτός είναι άλλο θέμα. Το να λέμε πως ο τάδε πχ δεν είναι το ίδιο έξυπνος με τον Αινστάιν πχ άρα δεν εκμεταλεύεται τον εγκέφαλό του είναι σαν να λέμε πως ενα 2CV δεν είναι το ίδιο γρήγορο με μια Ferarri Enzo άρα το 2CV δεν εκμεταλεύεται τη δύναμή του (που δεν έχει).

Ασε που ούτως ή άλλως δεν μπορούμε να υπολογίσουμε ποια πιθανώς θα ήταν τα 'κατασκευαστικά ΄όρια του εγκεφάλου (ανα μονάδα βάρους) επειδή ο υπολογισμός είναι πολύπλοκος (αν και θεωρητικά όχι ανέφικτος). Οπότε στο παραπάνω παράδειγμα θα έπρεπε να πούμε πως το 2CV δεν εκμεταλεύεται τη δύναμή του και κάνει 0-100 σε 25" ενω κάποιο υποθετικό αυτοκίνητο θα έκανε 0-100 σε 3" (το οποίο νούμερο είναι εντελώς αυθαίρετο).

Το θέμα όμως είναι πως όπως δεν μπορεί το 2CV να κάνει 0-100 σε λιγότερο απο 25" χωρίς να αλλάξεις κινητήρα κλπ έτσι και εσύ δεν μπορείς να γίνεις πιο έξυπνος αν δεν αλλάξεις εγκέφαλο!

Αρα αυτό που θα μπορούσε να προσεγγίσει αυτό που όπως λες "πιστευεις" για τις δυνατότητες του εγκεφάλου θα μπορούσαμε να το διατυπώσουμε με ακρίβεια ως εξής:

Ο ανθρώπινος εγκέφαλος σαν αρχιτεκτονική πιθανώς έχει περισσότερες δυνατότητες απο όσες έχει ενα τυπικό δείγμα του, τα όρια της νοητικής (επεξεργαστικής δηλαδή) ισχύος του είναι δύσκολα προσδιορίσιμα και μπορεί να εκτείνονται αρκετά προς τα επάνω απο εναν τυπικό άνθρωπο. Τυχαία εξελιγμένοι απο την φύση εγκέφαλοι ή στο μέλλον γενετικά τροποοιημένοι πιθανώς θα έχουν μεγαλύτερες δυνατότητες απο εναν τυπικό σημερινό.

georgeadams
23-05-2005, 15:14
αστρικες προβολες
???
Είναι σαν τις κινηματογραφικές προβολές?

τι κανει το μυαλο οταν ο κατοχος του κανει διαλογισμο ?
Διαλογισμό κάνει κι αυτό. Τι άλλο? Λες να πηγαίνει για καφέ? Εκτός κι αν θεωρείς το μυαλό κάτι διαφορετικό από τον "κάτοχο" του.

exposed_bone
23-05-2005, 15:17
exposed_bone εσύ διάβασες τα προηγούμενα?

Ο ανθρώπινος εγκέφαλος αποτελείται απο πολλές μικρές μονάδες (τους νευρώνες) και η "νοημοσύνη" αναδύεται μέσα απο την συνολική "προσφορά" των μονάδων αυτών.

εγω δεν κολλαω τοσο πολυ σε νουμερο πχ 10% δεν ξερω καν υπαρχουν . ομως υποθεσουμε οτι ο εγκεφαλος αποτελειται απο μικρες μοναδες οπως λες εσυ, πιστευω οτι καποιες τις εχουμε off γιατι απλως δεν ξερουμε τι κανουν ή μας προσφερουν...

georgeadams
23-05-2005, 15:20
κι εγώ όσο προχωράει η συζήτηση αρχίζω να πιστεύω πως όντως σε μερικούς δεν δουλεύει όλο το μυαλό...

Eirini
23-05-2005, 15:23
κι εγώ όσο προχωράει η συζήτηση αρχίζω να πιστεύω πως όντως σε μερικούς δεν δουλεύει όλο το μυαλό...

So, why don't you flash them? :rofl:

epote
23-05-2005, 15:26
μπορει να φτιαξει αισθηματα, κοσμους (-> ονειρα , αστρικες προβολες κτλ κτλ)

αχ αχ αχ...

πρωτον, τα ονειρα και τα αισθηματα ειναι βιοχημεικες διαδικασιες, καλως προσδιορισμενες ως επι το πλειστον.

το "αστρικες προβολες" αστο καλυτερα. Δεν υπαρχουν μελετες, παρατηρησεις, καταγραφες, τιποτα, μονο ο φιλος του φιλου.

αναφορικα με το διαλογισμο. Τι με αυτον? Τι τοσο φοβερο εχει ο διαλογισμος? εγω ξερω αρκετους ανθρωπους που δεν εκαναν ποτε διαλογισμο αλλα εγραψαν ιστορια τοσο σωματικα οσο και νοητικα. Ο einstein και ο newton δεν εκαναν "διαλογισμο". Ο Ριτσος και ο Kafka δεν εκαναν διαλογισμο. Ο Johnson και ο Powel δεν εκαναν διαλογισμο. Ο Pelle και ο Jordan δεν εκαναν διαλογισμο.

"διαλογισμο" κανουν κατι αχρηστες κυριες των βορειων προαστιων μαζι με τη γιογκα τους πριν πουν στην φιλιπινεζα (η εχει γινει πολωνη τωρα?) να πληνει τα πιατα


εγω δεν κολλαω τοσο πολυ σε νουμερο πχ 10% δεν ξερω καν υπαρχουν . ομως υποθεσουμε οτι ο εγκεφαλος αποτελειται απο μικρες μοναδες οπως λες εσυ, πιστευω οτι καποιες τις εχουμε off γιατι απλως δεν ξερουμε τι κανουν ή μας προσφερουν...

οι μικρες μοναδες αυτες λεγονται νευρωνες ειναι κυταρα μακρουλα που εχουν ινωδεις αποληξεις. Μεσω των νευρωδιαβιβαστων επικοινωνουν με τους διπλανους νευρωνες μεταφεροντας ηλεκτρικο σημα. Αναλογα το εξωτερικο ερεθισμα οι νευρωνες θα σχηματισουν καταληλα μονοπατια ωστε να επεξεργαστουν το ερεθισμα και να αντιδρασουν καταλληλα.

δεν υπαρχει κατι "μαγικο" σε αυτη τη διαδικασια περα απο την εντυπωσιακη πολυπλοκοτητα της καθαρα λογο ταξης μεγεθους. Εν πασι περιπτωσι, δεν υπαρχουν "ανενεργοι" νευρωνες, ολα τα τμηματα του εγγεφαλου παρουσιαζουν διεγερσημοτητα και λειτουργεια σχεδον συνεχως.

Αλλωστε η πολυκρωτη συνειδηση ειναι απορεια του και εντοπιζεται καπου αναμεσα στους προσθιους λοβους. Οι οποιοι αποτελουν ενα μικρο τμημα του εγγεφαλου. Την επομενη φορα που θα θεωρησεις οτι το βρεις τη λυση σε ενα γριφο ειναι τρελη μαγγεια σκεψου ποσο κοπο καταβαλει ο εγγεφαλος σου για να συντονιζει το σωμα σου, να βλεπεις, να ακους, να στεκεσε ορθιος, να αναπνεεις και να μην μασας τη γλωσσα σου....

exposed_bone
23-05-2005, 15:28
Είναι σαν τις κινηματογραφικές προβολές?
ψαξε στο google και θα δεις τι σημενει .... ;)


Διαλογισμό κάνει κι αυτό. Τι άλλο? Λες να πηγαίνει για καφέ? Εκτός κι αν θεωρείς το μυαλό κάτι διαφορετικό από τον "κάτοχο" του. σορρυ αλλα εμενα το μυαλο μου παντως οταν πινω καφε δεν πινει καφε αλλα αναλυει αυτο που οσμιζει η μυτη και αυτο γευται η γλωσσα μου ....... :hmmm: :hmmm: :hmmm:

^BOOMBOOM
23-05-2005, 15:29
Nα στο πώ αλλιώς, έστω πως κάποιες μονάδες δεν λειτουργούν όσο αποδοτικά θα μπορούσαν, τι φταίει?

Φταίει το νευρωνικό δίκτυο που τις συνδέει είναι η απάντηση που προφανώς δεν είναι όσο αποδοτικό όσο κάποιο άλλο πιθανό δίκτυο.

Το να λέμε πως δεν εκμεταλευόμαστε όλο το δυναμικό ενός πράγματος σημαίνει πως υπάρχει πλέον αυτού που εκμεταλευόμαστε και με κάποιο τρόπο θα μπορούσε να εκμεταλευτεί.

Αυτό που μου λές είναι το εξής:

Εχω ενα αυτοκίνητο 1600 κυβικά και βγάζει 120 άλογα, παρόλο που χρησιμοποιώ και τα 120 άλογα που βγάζει δεν εκμεταλεύομαι παρα το 10% της ισχύος επειδή ΠΙΘΑΝΩΣ ΚΑΠΟΙΟ ΑΛΛΟ μπορεί να έβγαζε απο 1600 κεκ 500 άλογα..

Η λειτουργία του εγκεφάλου δεν είναι κάτι το μαγικό, μάλιστα είναι πολύ απλή στην αρχή λειτουργίας της και όποιος αφιερώσει 10' να δεί ποια είναι η αρχή λειτουργίας θα καταλάβει πως το "εκμεταλευόμαστε μόνο το Χ% του εγκεφάλου" είναι μπαρούφα.

Οποιος ενδιαφέρεται ψάξτε στο google για neural networks, πχ δείτε αυτό:
http://www.idsia.ch/NNcourse/brain.html

exposed_bone
23-05-2005, 15:36
αναφορικα με το διαλογισμο. Τι με αυτον? Τι τοσο φοβερο εχει ο διαλογισμος πολυ καταφερουν πολλα με αυτο , ολοι ξερουμε πανω κατω τι , και απλως αναρωτιεμαι τι διαδικασια κανει το μυαλο εκεινη την στιγμη ...

"διαλογισμο" κανουν κατι αχρηστες κυριες των βορειων προαστιων μαζι με τη γιογκα τους πριν πουν στην φιλιπινεζα (η εχει γινει πολωνη τωρα?) να πληνει τα πιατα αλλο διαλογισμο = γιογκα
αλλα αυτο που κανουν οι αχρηστες κυριες των β προαστιων δεν ειναι γιογκα=διαλογισμο ... μιαλαω για κατι τελειως διαφορετικο το ενα απο το αλλο


εγω ξερω αρκετους ανθρωπους που δεν εκαναν ποτε διαλογισμο αλλα εγραψαν ιστορια τοσο σωματικα οσο και νοητικαεγω ποτε δεν μιλησα για την αξια αυτων των ανθρωπων....

το "αστρικες προβολες" αστο καλυτερα. Δεν υπαρχουν μελετες, παρατηρησεις, καταγραφες, τιποτα, μονο ο φιλος του φιλου. εχουν γινει μελετες απλα κανενα συμπερασμα δεν θεωρειται επισημο μιας και δεν ειναι ξεκαθαρο...

epote
23-05-2005, 15:36
σορρυ αλλα εμενα το μυαλο μου παντως οταν πινω καφε δεν πινει καφε αλλα αναλυει αυτο που οσμιζει η μυτη και αυτο γευται η γλωσσα μου .......

kai poios "pinei kafe"? to ypoloipo soma sou? mipos to stomaxi sou? h mipos h glossa sou kai ta dontia sou....?

εχουν γινει μελετες απλα κανενα συμπερασμα δεν θεωρειται επισημο μιας και δεν ειναι ξεκαθαρο...

deikse mou mia

αλλο διαλογισμο = γιογκα
αλλα αυτο που κανουν οι αχρηστες κυριες των β προαστιων δεν ειναι γιογκα=διαλογισμο ... μιαλαω για κατι τελειως διαφορετικο το ενα απο το αλλο

sarkasmos legete. Alla alithia, se *ti* anaferese otan les dialogismos....?

πολυ καταφερουν πολλα με αυτο , ολοι ξερουμε πανω κατω τι , και απλως αναρωτιεμαι τι διαδικασια κανει το μυαλο εκεινη την στιγμη ...

ego den ksero, fotise me se parakalo.

point was oti o dialogismos einai mia malakia kai misi, endexomenos na volevei os mia methodos epivolis sto aythormito (kalo h kako) alla epi tis ousias den exei na epideiksei tipota.

epanalamvano: TIPOTA

den ksero kanena ksexoristo katorthoma pou na ofeilete sto dialogismo

exposed_bone
23-05-2005, 15:41
Αυτό που μου λές είναι το εξής:

Εχω ενα αυτοκίνητο 1600 κυβικά και βγάζει 120 άλογα, παρόλο που χρησιμοποιώ και τα 120 άλογα που βγάζει δεν εκμεταλεύομαι παρα το 10% της ισχύος επειδή ΠΙΘΑΝΩΣ ΚΑΠΟΙΟ ΑΛΛΟ μπορεί να έβγαζε απο 1600 κεκ 500 άλογα..

αυτο που λεω εγω ειναι το εξης:
εχω ενα αυτοκινητο και εχει a/c και εγω δεν το χρησιμοποιω γιατι δεν ξερω τι ειναι τι σημενει αυτο , οτι δεν εχει a/c ?

^BOOMBOOM
23-05-2005, 15:44
Νομίζω και εγω και ο epote πιο αναλυτικά σου εξηγήσαμε το λάθος στο συλλογισμό, το παράδειγμα με το αυτοκίνητο στο έφερα για να γίνει το θέμα πιο κατανοητό, απο εκεί και πέρα και εγω έχω ενα αυτοκίνητο που πετάει και κάνει αστρικές προβολές κλπ

Eirini
23-05-2005, 15:45
Σιγά μην έχεις και διαστημόπλοιο! :bleh:

^BOOMBOOM
23-05-2005, 15:49
Σιγά μην έχεις και διαστημόπλοιο! :bleh:

touché :tongue:

georgeadams
23-05-2005, 15:58
το δικό μου έχει και φακό, είσαι για μια βόλτα? ;)

Eirini
23-05-2005, 16:05
Ναι, το ξέρω! Είναι με "powerfull focusing beam" κιόλας!!! :P

exposed_bone
23-05-2005, 16:56
Νομίζω και εγω και ο epote πιο αναλυτικά σου εξηγήσαμε το λάθος στο συλλογισμό, το παράδειγμα με το αυτοκίνητο στο έφερα για να γίνει το θέμα πιο κατανοητό, απο εκεί και πέρα και εγω έχω ενα αυτοκίνητο που πετάει και κάνει αστρικές προβολές κλπ

αν και παρατηρω μια ειρωνια στο μνμ σου , απαντω...
αυτο που θελω θα το πω ξανα με ενα παραδειγμα ....

ενα παιδι ηλικιας 5-9 χρονων δεν γνωριζει την υπαρξη επικαμπυλιων ολοκληρωματων αυτο σημενει οτι δεν υπαρχει ?
πριν μαθουμε απο τον νευτωνα οτι για καθε δυναμη που ασκουμε δεχομαστε μια αλλη δυναμη σημενει οτι δεν υπαρχει τοτε αυτη η δυναμη ?
η απαντηση φυσικα και στα δυο ερωτηματα ειναι ΟΧΙ ...

αυτο θελω να πω οτι ΙΣΩΣ (αν και εγω πλεον ειμαι πολυ σιγουρος ) υπαρχουν λειτουργιες που μπορει να κανει ο εγκεφαλος μας και εμεις επειδη δεν τις γνωριζουμε δεν τις κανει .....

Lucifer
23-05-2005, 16:59
The only certainty is possibility.

exposed_bone
23-05-2005, 17:04
The only certainty is possibility.
αυτο πιστευω και εγω για αυτο δεν αποκλειω καμια πιθανοτητα.....

epote
23-05-2005, 21:17
ενα παιδι ηλικιας 5-9 χρονων δεν γνωριζει την υπαρξη επικαμπυλιων ολοκληρωματων αυτο σημενει οτι δεν υπαρχει ?
πριν μαθουμε απο τον νευτωνα οτι για καθε δυναμη που ασκουμε δεχομαστε μια αλλη δυναμη σημενει οτι δεν υπαρχει τοτε αυτη η δυναμη ?
η απαντηση φυσικα και στα δυο ερωτηματα ειναι ΟΧΙ ...

ξερω τουλαχιστον μια εικασια που θα διαφωνουσε μαζι σου. Το ερωτημα ειναι πολυ πιο σοβαρο απο οσο νομιζεις τοσο σε φιλοσοφικο οσο και πρακτικο επιπεδο, γιαυτο θα σου προτεινα να το αφησεις σαν επιχειρημα, εκτος της κουβεντας, η να ανοιξεις αλλο τοπικ που να το συζητα.

επαναλαμβανω οτι, ο εγγεφαλος μας, *δομικα* λειτουργει ως συνολο, επ αυτου δεν χωραει κουβεντα,δεν θα ανατρεψουμε ολη τη νευρολογια, την νευρονικη και την νευροχειρουργεικη.

αν εκμεταλευομαστε στο επακρο της δυνατοτητες του? Ναι, στο επακρο, απλα τεινουμε να υπερεκτιμουμε την δυνατοτητα συνθετικων και αφαιρετικων σκεψεων εχοντας την εντυποση οτι ειναι κατι τοσο εκθαμβωτικο. Σε πληροφωρω πως το να στεκεσαι ορθιος ειναι δεκαδες φορες πιο δυσκολο απο οτι το να λυνεις προβληματα.

και εν πασι περιπτοσι αυτη η ισοπεδοση των παντων χρησημοποιοντας το αφοπλιστικο (sic) επιχειρημα (sic^2) "ξερω μονο οτι δεν ξερω τιποτα" ειναι το λιγοτερο εκνευριστικο. Ε λοιπον οχι, ορισμενα πραγματα δεν δεχονται αμφισβιτησης, οπως το γεγονος οτι το νερο παγωνει στους 0, τα μηλα πευτουν με G και οτι ο εγγεφαλος ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ να κανει ανθρωπους να πετανε. As simple as that

^BOOMBOOM
23-05-2005, 21:36
...

:thumbsup: συμφωνώ 1000%

Lucifer
23-05-2005, 21:38
Ναι, σε πράγματα που δημιουργήσαμε και οριοθετήσαμε οι ίδιοι (επιτάχυνση της βαρύτητας? σε τι την μετράς? που το βρήκες αυτό, μασιέται?), σε μεγέθη που απλά βάλαμε σε κουτάκια με ονόματα και τα φορμάραμε σε ένα αέναο "εν συναρτήσει" (το νερό παγώνει σε ένα σημείο της στάθμης του υδραργύρου, και εμείς το ονομάσαμε 0..wow), ναι αυτά τα πράγματα δεν δέχονται αμφισβήτηση.

Υπάρχουν πολλές μορφές μεσαίωνα.

^BOOMBOOM
23-05-2005, 21:44
Lucifer μια θεωρία δεν είναι δόγμα ούτε μεσαίωνας.

Η νευρολογία πχ βασίζεται στην έρευνα και λέει με βάση τους κανόνες της λογικής που όλες οι επιστήμες χρησιμοποιούν "με βάση αυτά και αυτά συμπαιρένω με τον εξής συλλογισμό αυτά"

Αυτό ΔΕΝ εάνι μεσάιωνας, μεσαίωνας είναι να λες, "τίποτα δεν είναι σίγουρο" και να μην κάνεις τίποτα.

Ολες οι επιστημονικές θεωρίες είναι ανοιχτές στην κατάριψή τους απο μια νέα καλύτερη και όχι απο μηδενιστές.

Επι του προκειμένου έχουμε όσα ανέφερε ο epote που μας λένε πως χρησιμοποιούμε το 100% του εγκεφάλου και μάλιστα συνέχεια. Η θεωρία πίσω απο αυτό είναι απλή και μπορούμε να την εξομοιώσουμε στην πράξη. Είτε το ξέρουμε είτε όχι μάλιστα την χρησιμοποιούμε ΟΛΟΙ μας καθημερινά. Κατι πραγματικά απίθανο πρέπει να συμβεί για να την καταρίψει.

Απο την άλλη έχουμε την άλλη άποψη που λέει "είμαι άχετος με το θέμα, δεν ξέρω τίποτα αλλα ξέρω πως δεν μπορεί να είστε 100% σίγουροι, οπότε ότι λέτε είναι μπαρούφες"

πες μου εσύ ποιος είναι ο μεσαίωνας, μήπως να κάψουμε τον epote?

exposed_bone
23-05-2005, 22:28
Απο την άλλη έχουμε την άλλη άποψη που λέει "είμαι άχετος με το θέμα, δεν ξέρω τίποτα αλλα ξέρω πως δεν μπορεί να είστε 100% σίγουροι, οπότε ότι λέτε είναι μπαρούφες"


αν και εγω ποτε δεν ειπα οτι ειμαι ασχετος , απλως ειπα μια υποθεση που τυχενει να την πιστευω.... σε αυτη την περιπτωση πιστευω οτι πρεπει να απαντησουμε σε αυτη την αποψη γιατι εμεις θεωρειτε οτι εχουμε επιχειρηματα...

epote
24-05-2005, 02:30
(το νερό παγώνει σε ένα σημείο της στάθμης του υδραργύρου, και εμείς το ονομάσαμε 0..wow)

ναι δεν ειναι εντυποσιακο πως μπορουμε να ανοματιζουμε φυσικα φαινομενα....υποθετω πως η φυση ειναι τραγικα "μεσαιονικη" να στερεποιει το νερο *εκει* (πεστο οπως θες) καθε φορα, χωρις να ρωταει εσενα πρωτα για το αν θα επρεπε να το αλαξει για να μην την θεωρεις...μεσαιονικη...uber crap

Υπάρχουν πολλές μορφές μεσαίωνα.

και φανταζομαι ο μηδενισμος και η αρνηση των παντων ειναι η διεξοδος? Για να δουμε

επιστημονας: "βασιζομαι σε μια de profundis παραδοχη για να βγαλω ορισμενα συμπερασματα, με τα συμπερασματα αυτα παω στο φεγκαρι και ερχομαι ενα βημα πιο κοντα στο να κατανοησω την υπαρξη"
μηδενιστης: "λες μαλακιες, αφου δεν πηγες στο φεγγαρι, συνωμοσια ηταν. Αλλα και να πηγες δεν αξιζει τιποτα"

οκ, καταλαβαινω τι εννοεις τωρα που το διαβαζω...


Ναι, σε πράγματα που δημιουργήσαμε και οριοθετήσαμε οι ίδιοι (επιτάχυνση της βαρύτητας? σε τι την μετράς? που το βρήκες αυτό, μασιέται?)

σωπα ρε? αποδεχεσαι την αξια της παρατηρησης και της επαναληψημοτητας καθως και της αισθητιριακης επιβεβαιοσης? Δεν το πιστευω!


αν και εγω ποτε δεν ειπα οτι ειμαι ασχετος , απλως ειπα μια υποθεση που τυχενει να την πιστευω.... σε αυτη την περιπτωση πιστευω οτι πρεπει να απαντησουμε σε αυτη την αποψη γιατι εμεις θεωρειτε οτι εχουμε επιχειρηματα...

συντακτικα δεν βγαζεις πολυ νοημα. Either way το τι πιστευεις με το τι ειναι apparently απεχουν αρκουντος και αυτη η αποσταση οφειλεται το πιθανοτερο ειναι σε ελειψη επαρκους πληροφωρησης. Μεχρι τωρα δεν εχεις υποστηριξει το πιστευω σου με τιποτα αλλο περα απο την πεποιθηση οτι τιποτα δεν ειναι απολυτο. Well done αλλα δεν μας κανει. Οταν εχεις κατι λιγοτερο σαθρο εδω ειμαστε να ξανακουβεντιασουμε

exposed_bone
24-05-2005, 02:45
Μεχρι τωρα δεν εχεις υποστηριξει το πιστευω σου με τιποτα αλλο περα απο την πεποιθηση οτι τιποτα δεν ειναι απολυτο. Well done αλλα δεν μας κανει. Οταν εχεις κατι λιγοτερο σαθρο εδω ειμαστε να ξανακουβεντιασουμε
εγω αυτο που λεω ειναι οτι δεν μπορουμε να ξερουμε ποσο % χρησιμοποιουμε απο τον εγκεφαλο μας μιας και δεν ξερουμε ποιες ειναι δυνατοτητες του....

^BOOMBOOM
24-05-2005, 02:54
:slap:

..........

Lucifer
24-05-2005, 07:29
Μάλλον δεν έθεσα καλά αυτό που εννοούσα. Απλά είμαι εναντίον κάθε είδους αποκλεισμού πιθανοτήτων. Δεν σημαίνει πως είμαι κατά της προόδου or sth, και αυτό ήταν το point μου, πως κάθε δόγμα, εκκλησιαστικό, επιστημονικό, φιλοσοφικό ή σουβλατζίδικο εμπεριέχει περιορισμούς, και ο περιορισμός ποτέ δεν συμβάδισε με την πρόοδο. Δεν είμαι μηδενιστής σε αυτόν τον τομέα. Απλά καλό θα ήταν (κατά την γνώμη μου) να έχουμε ανοιχτό μυαλό και να θεωρούμε δυνατή (όχι πιθανή, δυνατή) οποιαδήποτε θεωρία, ακόμα και αν αντιβαίνει σε αυτά που νομίζουμε ή γνωρίζουμε.

^BOOMBOOM
24-05-2005, 11:32
Πού είναι το δόγμα στο θέμα μας εδώ?

epote
24-05-2005, 11:39
εγω αυτο που λεω ειναι οτι δεν μπορουμε να ξερουμε ποσο % χρησιμοποιουμε απο τον εγκεφαλο μας μιας και δεν ξερουμε ποιες ειναι δυνατοτητες του....

για το ονομα του θεου και της παναγιας, αυτο δεν σου λεμε τοση ωρα?! οτι χρησημοποιουμε το 100% του εγγεφαλου μας!? Και ΗΕΡΟΥΜΕ ποιες ειναι οι δυνατοτητες του dear god! Εχεις καμια μελετη που να δειχνει οτι δεν ξερουμε τις δυνατοτητες του? Εχεις καμια αναφορα ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ, απο ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ που να ισχυρηζεται οτι ο εγγεφαλος μας μπορει να γινει και αεροπλανο?

οκ, σταματαω γιατι αυτο ειναι σαν να μιλαω με 12χρονο

Μάλλον δεν έθεσα καλά αυτό που εννοούσα. Απλά είμαι εναντίον κάθε είδους αποκλεισμού πιθανοτήτων. Δεν σημαίνει πως είμαι κατά της προόδου or sth, και αυτό ήταν το point μου, πως κάθε δόγμα, εκκλησιαστικό, επιστημονικό, φιλοσοφικό ή σουβλατζίδικο εμπεριέχει περιορισμούς, και ο περιορισμός ποτέ δεν συμβάδισε με την πρόοδο. Δεν είμαι μηδενιστής σε αυτόν τον τομέα. Απλά καλό θα ήταν (κατά την γνώμη μου) να έχουμε ανοιχτό μυαλό και να θεωρούμε δυνατή (όχι πιθανή, δυνατή) οποιαδήποτε θεωρία, ακόμα και αν αντιβαίνει σε αυτά που νομίζουμε ή γνωρίζουμε.

ναι αλλα ορισμενα πραγματα ειναι φυσικες σταθερες, η ταχυτητα του φωτος, η επιταχυνση της βαρυτητας κτλ, αυτα ειναι περα απο την ικανοτητα μας να αλαξουν και ειναι απολυτα, ως εκ τουτου τα παραδεχομαστε ως τετοια. Συνεπως το να πετας με τη δυναμη του μυαλου σου ειναι αδυνατον, αντιβαινει στη φυση πως να γινει, ειτε πετας με το μυαλο σου ειτε το νερο παγωνει εκει που παγωνει και τα δυο μαζι στο ιδιο συμπαν δεν πανε.

η καινοτομια και το ανοιχτο μυαλο ειναι απαραιτητο, δεδομενο για την ακριβια, αλλα οχι στην νευτωνια φυσικη, σε πολυ υψηλοτερα επιπεδα, νομιζω πως ειναι συνηθησμενο λαθος να θεωρουμε οτι μιας και οι επιστημη δεν εχει καταληξει για ολα τοτε δεν εχει καταληξει για τιποτα.

δεν αμφισβητει κανενας το οτι πεφτουν τα μηλα, αμφισβητει το τανυστη richi σε επιπεδο κβαντικου αφρου!

attosecond phaser
24-05-2005, 11:59
katarxhn kalo einai na eimaste anoixtoi ososn anafora tis leitourgeies tou egefalou dioti nai men gnorizoume arketa alla einai akoma perissotera ayta pou den gnorizoume opos p.x. giati synapseis pou eno einai entelos idies anatomika kai morfologika antidroun se diaforetika erethismata

vevea graftikan arketes mparoufes kai den einai dynaton na eimaste toooso anoixtoi
o egefalos einai ena organo pou leitourgei os synolo me epimerous diaforopoihseis pou stoxeyoun se eksidikeymenes leitourgeies
o egefalos oute vountou kanei oute stelnei shmata se eksoghinous

alla mia meleth pou eixa diavasei palia kai anaferotan sthn diaforetikh leitourgeia tou egefalou se antres kai gynekes edeixe oti oi antres xrhsimopoioun perissotero to kommati tou egefalou pou einai ypeythino gia th lysh provlimaton kai ta mathimatika eno oi gynaikes xrhsimopoioun perissotero to kommati tou egefalou pou einai ypeythino gia thn omilia kai ta synaisthimata

opote to erothma poso % tou egefalou xrhsimopoioume GIA kapoia leitourgeia stekei

den pisteyo oti kapoios me super egefalo mporei diaisthitika na provlepsei to mellon alla den mporo na apokleiso, xoris na to yposthrizo, oti o egefalos mporei na anagnorizei erethismata hlektomagnhtikhs fyseos (kai den ennoo to fos)

^BOOMBOOM
24-05-2005, 12:13
p.x. giati synapseis pou eno einai entelos idies anatomika kai morfologika antidroun se diaforetika erethismata

Είσαι σίγουρος πως είναι εντελώς ίδιες? Σε επίπεδο εξομοίωσης που μπορούμε να ελέξουμε το "εντελώς ίδιες" αποκλείεται να μην δώσουν την ίδια απόκριση, σε φυσικό επίπεδο το "εντελώς ίδιες" απλώς δεν υπάρχει.

Εκτός αν εννοείς κάτι άλλο, οπότε καλύτερα να μας το αναλύσεις


alla mia meleth pou eixa diavasei palia kai anaferotan sthn diaforetikh leitourgeia tou egefalou se antres kai gynekes edeixe oti oi antres xrhsimopoioun perissotero to kommati tou egefalou pou einai ypeythino gia th lysh provlimaton kai ta mathimatika eno oi gynaikes xrhsimopoioun perissotero to kommati tou egefalou pou einai ypeythino gia thn omilia kai ta synaisthimata

opote to erothma poso % tou egefalou xrhsimopoioume GIA kapoia leitourgeia stekei

Τι ακριβώς έλεγε η μελέτη αυτή? Ο Χ άντρας που χρησιμοποιούσε περισσότερο το τάδε τμήμα του εγκεφάλου μπορούσε να κάνει αλλιώς? Μήπως ο εγκέφαλος είναι έτσι φτιαγμένος που αναγκαστικά χρησιμοποιεί περισσότερο το τμήμα αυτό χωρίς να μπορεί να χρησιμοποιηθεί εξίσου άλλο?

epote
24-05-2005, 12:14
katarxhn kalo einai na eimaste anoixtoi ososn anafora tis leitourgeies tou egefalou dioti nai men gnorizoume arketa alla einai akoma perissotera ayta pou den gnorizoume opos p.x. giati synapseis pou eno einai entelos idies anatomika kai morfologika antidroun se diaforetika erethismata

mporeis na me kateythineis se kapoia meleti i vivliografia ep aytou guatu den to gnorizo? h arxiki mou antidrash einai oti dio idioi neurones ston eggefalo apokleitete na yparxoun kai eidika se toso mikro epipedo pou pithanon to outcome tis eisodou na epireazete apo fainomena eos kai kvantikis fisis....

alla mia meleth pou eixa diavasei palia kai anaferotan sthn diaforetikh leitourgeia tou egefalou se antres kai gynekes edeixe oti oi antres xrhsimopoioun perissotero to kommati tou egefalou pou einai ypeythino gia th lysh provlimaton kai ta mathimatika eno oi gynaikes xrhsimopoioun perissotero to kommati tou egefalou pou einai ypeythino gia thn omilia kai ta synaisthimata

oi antres einai pio kaloi sthn antilipsi tou xorou pragma to opoio bgazei noima dedomenou oti ypotithete oti eimaste kinigoi. Oi gynaikes apo thn allh ta pane kalitera me ta xromata kai glossika sximata giati tairiazei pio poly ston organotiko eggefalo tous (ante na thimase ta diaforetika paidia sou pote na ta taizeis ktl ktl)

opote to erothma poso % tou egefalou xrhsimopoioume GIA kapoia leitourgeia stekei

to % einai pososto, that is einai x/100. To x exei kai kapoio MONADA metrisis mazi tou. Den leme to trapezi einai 10% einai 10% *Ti*?

sinepos to erotima mou einai h posostiai monada anafarete se ti? kata ogo? kata posoita neyronon? kata dynamikis energeias? kata ti?

attosecond phaser
24-05-2005, 13:01
[quote] p.x. giati synapseis pou eno einai entelos idies anatomika kai morfologika antidroun se diaforetika erethismata [quote]
sorry alla einai dyskolo na vro kati kalitero apo ayto alla einai ena reference
einai arketa disnoith gia kapoion pou den einai viologos perilamvanoumenou kai mena
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/entrez/query.fcgi?cmd=Retrieve&db=pubmed&dopt=Abstract&list_uids=15711543&query_hl=5
an endiaferese mporo na sou steilo to pdf
ayto pou leo to eixa akousei se mia omilia pou eixe dosei o Reid RC

tora gia to thema tou pososstou min kolame se technicalities
pare oti pososto thes aritmo neyronon, ogou antistoixou tmhmatos egefalou,
h syzhthsh einai poiotikh kai oxi arithmitikh
einai asteio na milame arithmitika
kai pali h syzhthsh einai poiotikh dld poso egafalikh isxy (an yparxei kati tetoio) xreiazetai kathenas gia na kanei kati
eimai sigouros oti diaferei apo antrhopo se anthropo

epote
24-05-2005, 13:14
diavasa to abstract, kai den vlepo pos sxetizete me ayto pou les, tespa

anaforika me to pososto exei simasia, giati an milame gia tin xrisi arithou neyronon h egefalikou ogou tote poly pragma paei xameno.

fysika to oti diaforetika tmimata tou egefalou kanoun diaforetikes leitourgeies einai "no brainer" (pun intented) profanos kai to 20% tou egefalou mas kata ogo asxolite me thn orash...

^BOOMBOOM
24-05-2005, 13:15
Μ΄αρέσει που είσαι σίγουρος για το μέγεθος που έχει κάτι το οποίο δεν μπορείς καν να ορίσεις τι είναι.

Lucifer
24-05-2005, 15:58
epote προσπαθώ να σου πω (irrelevant though it may be) πως όποια θεμελιώδη σταθερά και να πάρεις, θα έχουμε κάνει μια παραδοχή για να την ορίσουμε, μια παραδοχή στις μονάδες μέτρησης. Φυσικά και το φως έρχεται από τον Ήλιο στη Γη, αλλά με τι ταχύτητα? Τι είναι το χιλιόμετρο? Εμείς στο Γκαλγκαμακ2 χρησιμοποιούμε νιτσουχρι για να μετρήσουμε την απόσταση.. Άσε δε την Αγγλία.. ;p

Τεσπα, το δικό μου part ξέφυγε offtopic, κάπου άλλου ;)

attosecond phaser
24-05-2005, 17:36
opos eipa h anafora pou edosa den einai kalh giati einai arketa eksidikeymenh kai den tin polikatalavaino oute ego. epeidi ton akousa omos ton anthropo
eixe pei oti oloidies synapseis antidroun se diaforetika erethismata kai h diaforetikothta tou erethismatos egeite sthn dieythinsi diadoshs tou kai to edeikse os peiramatiko apotelesma dld ayto parathrhthike
anyway nomizo den einai kai toso shmantiko to thema gia na asxolithoume perissotero

Lucifer to psilo gmas to thema, an themeliodeis statheres opos h stathera tou Planck h' h taxythta tou fotos eixan allh timh tote kai to sympan mas tha htan entelos diafoertiko
den exei shmasia pos tis prosdiorizoume, aytes yparxoun, kai pistepse me einai ypologismenes me poly megalh akriveia

kai gia na synopsisoume

to nales oti xrhsimopoieis genikos to X% tou egefalou sou einai mparoufa
to na les oti xrhsimopoieis to X% tou egefalou sou gia na lyseis mia eksisosh mallon einai dokimo
oi istories me ton ainstain pou lene oti xrhsimopoiouse 50% egefalo eno enas koinos anthropos 10% mallon einai mythos

to oti o einstein eixe diaforetiko egefalo apo tous koinous thnitous den ksero an exei apodeixtei alla to pistevo a priori

Billman
24-05-2005, 18:03
http://faculty.washington.edu/chudler/ein.html

http://www.aip.org/history/einstein/einbrain.htm

k diafora alla me thn boh8eia tou google gia opoion endiaferetai.

exposed_bone
24-05-2005, 19:47
για το ονομα του θεου και της παναγιας, αυτο δεν σου λεμε τοση ωρα?! οτι χρησημοποιουμε το 100% του εγγεφαλου μας!? Και ΗΕΡΟΥΜΕ ποιες ειναι οι δυνατοτητες του dear god! Εχεις καμια μελετη που να δειχνει οτι δεν ξερουμε τις δυνατοτητες του? Εχεις καμια αναφορα ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ, απο ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ που να ισχυρηζεται οτι ο εγγεφαλος μας μπορει να γινει και αεροπλανο?

οκ, σταματαω γιατι αυτο ειναι σαν να μιλαω με 12χρονο


ποσοι πνευματικοι ανθρωποι εχουν κανει διαφορα που εμεις ουτε καν δεν ξερουμε τι ειναι .... ποσοι που εχουν ασχοληθει με την πνευματικη καλλιεργεια εχουν καταφερει τοσα πολλα
αυτο που θελω να πω ειναι οτι δεν ειναι οτι δεν χρησιμοποιουμε ολο τον εγκεφαλο ... σχετικα με αυτο δεν εχω ασχοληθει αλλα αυτο που αναρωτιεμαι ειναι μηπως μπορει να κανει και αλλα πραγματα που εμεις δεν τα ξερουμε ..... anyway δεν θα σε πεισω για τις αποψεις μου....

attosecond phaser
24-05-2005, 20:11
an pneymatikos anthropos einai kati san ton uri geller tote paso
tetoioi anthropoi einai poli apla mia apath
den kanoun tipote eksopragmatiko para taxydaktylourgika tricks
an yphrxe kati tha eprepe na mporei na apodeixtei

kai ayto to leo giati poli liga pragmata pano sth gh den mporoun na anixneytoun
kai einai kyrios stoixeiodh somatidia opos to netrino
ola ta alla anixneyontai
opote gia na kanei kapoios kati periergo tha prepei na to apodeiksei kiolas gia na ton pistepsoume kai an ontos to kanei prepei na einai kai sxetika eykolo na to doun katallhlh anixneytes

exposed_bone
24-05-2005, 21:06
an pneymatikos anthropos einai kati san ton uri geller tote paso
tetoioi anthropoi einai poli apla mia apath
den kanoun tipote eksopragmatiko para taxydaktylourgika tricks
an yphrxe kati tha eprepe na mporei na apodeixtei

δεν μιλαω για αυτο το στυλ.... αλλα για καποιους αγιους (κυριος συγχρονους μου ερχονται στο μυαλο) και καποιους αλλους που καταφεραν να φτασουν τον εαυτο τους σε μια πνευματικη κορυφωση χωρις αναγκαστηκα να το "κανουν" αυτο επι την επιροη καποιας θρησκειας

Lucifer
24-05-2005, 21:13
Αχα. Τώρα νοιώθω μόνος.

Atto: Ναι θα ήταν τελείως διαφορετικό. Επαναλαβάνω πως είμαι απλά υπέρ της πιθανότητας να υπάρχει κάτι που ανατρέπει κάποια (λίγα/πολλά) από αυτά που θεωρούμε δεδομένα ως τώρα. Ιδιαίτερα στον τομέα της Βιολογίας. Όπως και να 'χει, επειδή εγώ προσωπικά αδυνατώ να αποδείξω ή να καταρρίψω οτιδήποτε, και μπορώ να είμαι απλώς ένας μάρτυρας σε κάτι είτε κατανοητό, είτε ανεξήγητο I rest my case και σας αφήνω να συνεχίσετε την κουβέντα.

Btw, επειδή με εκνευρίζει αφόρητα το "τα συναισθήματα είναι απλές χημικές διεργασίες, πφφφφ, σιγά το πράμα" όταν σας χωρίσει η γκόμενα, τραβήξτε μια κατασταλτική για τις παραπάνω διεργασίες ένεση.

exposed_bone
24-05-2005, 23:09
Επαναλαβάνω πως είμαι απλά υπέρ της πιθανότητας να υπάρχει κάτι που ανατρέπει κάποια (λίγα/πολλά) από αυτά που θεωρούμε δεδομένα ως τώρα.

Είμαστε φυλακισμένοι μέσα στην δική μας περιγραφή του σύμπαντος....
Malcolm Godwin

Billman
25-05-2005, 00:58
There is no spoon... just CGI.

epote
25-05-2005, 02:10
"τα συναισθήματα είναι απλές χημικές διεργασίες, πφφφφ, σιγά το πράμα"

no contempt there mate, τα σηναισθηματα ΕΙΝΑΙ χειμηκες διαδικασιες, αυτο δεν στερει σε τιποτα απο την ισχυ η την ομωρφια (η ασχημια) τους, ισα ισα κατ εμε προσθετει. Οπως το οτι ξερουμε οτι το φεγγαρι ειναι ενα αστρικο σωμα δεν κανει το να το κοιτας λιγοτερο ρομαντικο, το κανει ρομαντικο ΚΑΙ εντυπωσιακο.

όταν σας χωρίσει η γκόμενα, τραβήξτε μια κατασταλτική για τις παραπάνω διεργασίες ένεση.

αμφιβαλεις? ηρωινη comes to mind...

δεν μιλαω για αυτο το στυλ.... αλλα για καποιους αγιους (κυριος συγχρονους μου ερχονται στο μυαλο) και καποιους αλλους που καταφεραν να φτασουν τον εαυτο τους σε μια πνευματικη κορυφωση χωρις αναγκαστηκα να το "κανουν" αυτο επι την επιροη καποιας θρησκειας

οκ, πες μου εναν σε παρακαλω....

σχετικα με αυτο δεν εχω ασχοληθει αλλα αυτο που αναρωτιεμαι ειναι μηπως μπορει να κανει και αλλα πραγματα που εμεις δεν τα ξερουμε .....

το επιχειρημα σου ειναι δηλαδη οτι "μπορει καποιος να εχει κανει κατι που εγω και εσυ δεν ξερουμε" dude, thats plain dumb. Οταν προκυψει κατι θα ξανακουβεντιασουμε, αλλα αυτο το "δεν ξερω εγω, δεν ξερεις εσυ αρα ΚΑΤΙ θα εχει γινει" δεν ειναι τιποτα. Το οτι δεν ξερουμε οτι δεν υπαρχει ο μεγας αορατος πρασινος δημιουργος δεινοσαυρος δεν σημαινει τιποτα. Και εν πασι περιπτοσι περιορισε λιγακι τα κριτηρια σου, τι μπορει να ειναι αυτο το "κατι"?

anyway δεν θα σε πεισω για τις αποψεις μου

and herein lies the fault...η επιστιμη δεν εξαρταται απο την πειθο και ο επιστημονας δεν χρειαζεται να "πειστει" για κατι. evidence is the name of the game. Δεν κανουμε θεολογικη η υπαρξιακη κουβεντα, οι μισοι μιλαμε με δεδομενα και οι αλλοι μισοι με "πιστευω". Αλλα η πιστη δεν απεδειξε ποτε τιποτα, δειχνει δρομους, ναι, αλλα ως αποδεικτηκο εργαλιο....


Είμαστε φυλακισμένοι μέσα στην δική μας περιγραφή του σύμπαντος....

απελευθερωσε μας σε παρακαλω....

ελεος, η ΔΟΥΛΕΙΑ μου και η δουλεια ολων των επιστιμωνων πανω σε αυτη τη γαμημενη γη ειναι να παραγουν θεωριες ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ του παρατηρητη οσο αυτο ειναι εφικτο. Αν ηξερες μαθηματικα η φυσικη εστω και στο ΕΛΑΧΙΣΤΟ θα ηταν ΠΡΟΦΑΝΕΣ το ποσο ανεξαρτητα ειναι απο τον ανθρωπο.

αλλα απο φιλοσοφικες μπαρουφολογιες ολοι πρωτη μουρη ειμαστε...

exposed_bone
25-05-2005, 07:20
οκ, πες μου εναν σε παρακαλω....


αυτην την στιγμη και τετοια ωρα μου ερχετε ο ρωσος πνευματικος ανθρωπος. Δεν ξερω, ισως πλεον να θεωρειτε αγιος . Στο χρονικο διαστημα 1900-1980(δεν θυμαμαι καθολου, ακομη και αυτο μπορει να ειναι λαθος ) ολοι στην ρωσια πηγεναν να το δουν/προσκηνησουν. Ειχε παει και ενας στατηγος τις ρωσιας και εχει μεινει στην ιστορια ο διαλογος τους . Αυτος λοιπον ο ανθρωπος ειχε φτασει σε ενα πνευματικο επιπεδο που εσυ και εγω ειναι πολυ δυσκολο να φτασουμε . δεν ειχε αναγκη τπτ . Anyway θα σου εδεινα 1000+ παραδειγματα αν ανοιξω την βιβλιογραφεια μου αλλα τετοια περιοδο ειναι πολυ δυσκολο
ειμαι σιγουρος οτι με το παρα πανω παραδειγμα θα νομιζει οτι ειτε σε δουλευω ειτε :takataka: αγριος
εγω αυτο που κανω ειναι οτι σου δειχνω μια πορτα που εγω εχω βρει τροπο και εχω μπει μεσα και εχω αποκομισει καποια πραγματα και σου λεω αν θελεις μπορεις και εσυ να βρεις και εσυ τροπο να την ανοιξεις και να δεις τι υπαρχει εκει μεσα .....

and herein lies the fault...η επιστιμη δεν εξαρταται απο την πειθο και ο επιστημονας δεν χρειαζεται να "πειστει" για κατι. evidence is the name of the game. Δεν κανουμε θεολογικη η υπαρξιακη κουβεντα, οι μισοι μιλαμε με δεδομενα και οι αλλοι μισοι με "πιστευω". Αλλα η πιστη δεν απεδειξε ποτε τιποτα, δειχνει δρομους, ναι, αλλα ως αποδεικτηκο εργαλιο....

τα πιστευον μου προερχονται απο οσες βιβλιογραφιες εχω διαβασει...


απελευθερωσε μας σε παρακαλω....


δεν ειναι τοσο ευκολο , εγω ειχα μεσον τους 12 θεους. πρεπεις να βρεις και εσυ καποιο μεσον :rofl:

ελεος, η ΔΟΥΛΕΙΑ μου και η δουλεια ολων των επιστιμωνων πανω σε αυτη τη γαμημενη γη ειναι να παραγουν θεωριες ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ του παρατηρητη οσο αυτο ειναι εφικτο. Αν ηξερες μαθηματικα η φυσικη εστω και στο ΕΛΑΧΙΣΤΟ θα ηταν ΠΡΟΦΑΝΕΣ το ποσο ανεξαρτητα ειναι απο τον ανθρωπο.
σε παρακαλω το ποσο καλα μαθηματικα ή φυσικη ασε το στα ατομα που με γνωριζουν καλα


αλλα απο φιλοσοφικες μπαρουφολογιες ολοι πρωτη μουρη ειμαστε...
ποιος σε κανει να πιστυεις οτι λεω μαρουφες?
οτι λεω ειναι απο διαφορα κειμενα που εχω διαβασει
εγω σας ειπα καποια πραγματα , αναζητηστε , μαθετε αυτα που λεω και μετα αμφισβητητε με αυτον τον τροπο :unsure:

hitachi
25-05-2005, 07:32
epote..o exposed bone μαλλον απο το esoterica το εσκασε για off topic...
Λιγο η εφηβεια, λιγο η αναζητο-αμφισβητηση...θελει να αφηνει περιθωριο ,μεγαλοπρεπων ανατροπων για να οραματιστει, μην το αποπαιρνεις το παιδι;
)

exposed_bone
25-05-2005, 07:37
epote..o exposed bone μαλλον απο το esoterica το εσκασε για off topic...
Λιγο η εφηβεια, λιγο η αναζητο-αμφισβητηση...θελει να αφηνει περιθωριο ,μεγαλοπρεπων ανατροπων για να οραματιστει, μην το αποπαιρνεις το παιδι;
)
χμμμ αν εκανες τον κοπο θα εβλεπες οτι ουτε καν εχω λογαριασμο στο esoterica

τεσπα
οι πηγες μου δεν ειναι εχουν καμια σχεση με αυτα
εχω πλεον σταματησει να ασχολουμε με strange-τυπου-πηγες :)

epote
25-05-2005, 09:54
e entaksi afou o rosos anthropos ekane kati prin apo kapoia xronia peistika....tespa, its pointless

sthn ellada den zoume? ilpiza oti tha bgalo mia akri, alla oi epistimes apaitoun ena dedomeno backround, h kali thelisi h den ksero kai ego ti...krima


σε παρακαλω το ποσο καλα μαθηματικα ή φυσικη ασε το στα ατομα που με γνωριζουν καλα

...ok:roll:

attosecond phaser
25-05-2005, 10:34
re sy exposed bone ti einai aytoi oi agioi kai oi pneymatikh anthropoi
ante na einai poly eksipnoi alla ti allo mporoun na kanoun
mipos kanoun magia h' kanoun thavmata
den zoume sto matrix alla sth gh
kai aytoi gia tous opoiouns milas einai aploi koinh thnitoi san olous mas
den yparxri tipota to yperfysiko

^BOOMBOOM
25-05-2005, 10:58
Παιδιά έχει δίκιο ο exposed, Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ, ζήτω οι κοσμοσφαίρες του βλαδίμιρου,


ΚΑΛΙΝΚΑ ΚΑΛΙΝΚΑ

exposed_bone
25-05-2005, 13:38
δεν βγαζει πουθενα ...
εγω δεν μιαλω για ματριχ κτλ αν και το matrix ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΤΑΙΝΙΑ αλλα μια θεωρεια που η αρχη της βρισκετε στα λογια του πλατωνα ακομη και στον πυθαγορα ...
αλλα μιαλαω για καποιες ερευνες και κειμενα που εχουν γραφτει ... λοιπον θα επανελθω με περισσοτερα....

Billman
25-05-2005, 14:07
ποιος σε κανει να πιστυεις οτι λεω μαρουφες?
οτι λεω ειναι απο διαφορα κειμενα που εχω διαβασε


Ποιος σε διαβεβαιώνει πως αυτά τα οποία έχεις διαβάσει δεν είναι μπαρούφες; 'Η μήπως αυτομάτως, με το που κυκλοφορεί κάτι, είναι το νέο δόγμα που πρέπει να ακολουθήσουμε, μιας και όλα όσα λέει μέσα πρέπει να είναι αλήθεια; (for god's sake, είμαι σίγουρος πως οι εκδοτικοί οίκοι φροντίζουν-ελέγχουν-δεν κοιτάνε το personal budget τους για την απίστευτη και εξαιρετική ποιότητα γραπτού λόγου την οποία θα διοχετεύσουν στην αγορά)

The effects of new age chemistry on our meta-modern world.

exposed_bone
25-05-2005, 14:52
Ποιος σε διαβεβαιώνει πως αυτά τα οποία έχεις διαβάσει δεν είναι μπαρούφες; 'Η μήπως αυτομάτως, με το που κυκλοφορεί κάτι, είναι το νέο δόγμα που πρέπει να ακολουθήσουμε, μιας και όλα όσα λέει μέσα πρέπει να είναι αλήθεια; (for god's sake, είμαι σίγουρος πως οι εκδοτικοί οίκοι φροντίζουν-ελέγχουν-δεν κοιτάνε το personal budget τους για την απίστευτη και εξαιρετική ποιότητα γραπτού λόγου την οποία θα διοχετεύσουν στην αγορά)

The effects of new age chemistry on our meta-modern world.

δεν με διαβεβαιωνει κανεις . για αυτο θετω εδω τις αποψεις μου ωστε μεσα απο τον διαλογο ειτε να διαβεβαιωθω ειτε να αλλαξω αποψεις

epote
25-05-2005, 15:32
αν και το matrix ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΤΑΙΝΙΑ αλλα μια θεωρεια που η αρχη της βρισκετε στα λογια του πλατωνα ακομη και στον πυθαγορα

ΧΑΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

γκουχ γκουχ, αχεμ, ενταξι συν...ΧΑΧΑΧΑΧΑΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

οκ οκ

εχεις υποψιν σου οτι α)ο πλατωνας και ο πυθαγωρας εζησαν 2500 χρονια πριν, χωρις να αφαιρει απο το εργο τους αυτο, αλλα να, εχουν ξεπεραστει λιγακι β)ειναι η πολλοστη φορα που το αντιμετοπιζω αυτο, καποιον πιτσιρικο η πιτσιρικα που εχει υοθετησει ως σταση ζωης-φιλοσοφια τις ευκολες και γρηγορες ανοησιες που βλεπει στο κινηματογραφο γιατι βαριεται πολυ να διαβασει νιτσε και καστοριαδη. Την φιλοσοφια φιλε μου δεν την ανακαλυψαν οι αδερφοι γουατσοφσκι με τις απλοικες κατα βαση ταινιες τους.

Την επομενη φορα που θα ψωνησεις βιβλια αντι να παρεις την "κοιλη γη" παρε το logic and knowledge του russel και την "φυσικη και φιλοσοφια" του heisenberg

(παρεπιπτοντος κανενας απο τους δυο δεν "διαλογιζοταν", ο ενας ειναι ο θεμελιωτης της συνολοθεωριας και ο αλλος νομπελιστας)

αλλα μιαλαω για καποιες ερευνες και κειμενα που εχουν γραφτει ... λοιπον θα επανελθω με περισσοτερα....

οκ, βιβλιογραφια, ερευνες, διατριβες, κατι, οτιδηποτε:p

αν γινεται να παρουσιαζει την παραδοσιακη δομη μιας διατριβης, η μιας θεσης, καλο θα ηταν, ξερεις abstract, παρουσιαση της ερευνας, υποθεσεις, ενδειξεις-αποδειξεις, συμπερασματα, βιβλιογραφια. Κωλοχαρτα του στυλ "ο καιρος γαρ εγγυς", "ελλας το μεγαλειο σου", "κοιλη γη", "το δωδεκαθεο στριβει στον αρη και ερχεται", "γιατι οι ελληνες εχουν 46 γονιδια" καλο θα ηταν να αποφευγονται, αλλα δεν εχεις κατι αλλο ακομα και αυτα θα κανουν...

The effects of new age chemistry on our meta-modern world.

να σου πω κατι bill, σε αυτο φταινε και οι επιστημονες, τα τελαυταια 200 χρονια η φυσικη και η φιλοσοφια εχουν ξεφυγει υπερβολικα πολυ την αντιλιψη του μεσου ανθρωπου, ειναι δυσκολο εως ακατορθοτο να απαιτεις απο καποιον να κατανοησει την εκλεπτισμενη χρηση της λογικης και της επιχειρηματολογιας, για να μην αναφερθω στους ad hoc ορους, τους a priori και a posteriori ορισμους κτλ. Ε καπου πρεπει να στραφουν για Pop corn γνωση και οι ψευδοεπιστημες προσφερονται τα μαλα

^BOOMBOOM
25-05-2005, 15:41
Eδω οι περισσότεροι βαριούνται να διαβάσουν ενα τόπικ και 2 λίνκ της μισής σελίδας και σου λένε "δε ξέρω τι λέτε, εγω ετσι ΠΙΣΤΕΥΩ", τι βιβλία λες εσύ...

Lucifer
25-05-2005, 16:45
Jesus ρε μαλάκες, σαν γκόμενες κάνετε... Ο άνθρωπος απλά διαφωνεί. Btw epote, το "εριστικό" post σου που απευθυνόταν σε μένα μόλις τώρα το είδα. Πέρα από γραφικός, είσαι αρκετά έξυπνος για να καταλάβεις τι εννοούσα στα quoted parts, εκτός αν το παραέριξες στο φούσκωμα και ξέχασες το also spracht.

exposed_bone
25-05-2005, 17:16
φιλε epote μου αν ηξερες τι ελεγε το εργο του φιλοστρατου "Τα ες τον Τυανεα απολλωνιον" ειμαι σιγουρος οτι δεν θα τα ελεγες αυτα ... ειμαι σιγουρος οτι δεν εχεις ιδεα το τι λεει αυτο το εργο ....
Η ευρεση φιλε μου τις αληθεια δεν ειναι τοσο ευκολη υποθεση παρ ολες τις φιλοτιμες και αξιολογες προσπαθειες της σκεψης. Μονολοτι η αληθεια ειναι ο τελικος στοχος της νοησης ωστοσο αναμεσα στον αντικειμενικο κοσμο και στην ανθρωπινη συνειδηση περιμβαλονται εμποδια και δυσκολιες που δυσχεραινουν την καακτηση της.
Ως ανθρωποι δυστυχως βλεπουμε μονο την γραμμη που εμεις εχουμε χαραξει και στην περιπτωση που το θηραμα βρισκεται καπου πιο δεξια ισως καπου πιο αριστερα και εμεις ανυποπτοι να το προσπερασουμε ....

διαβασει νιτσε και καστοριαδη. τους. ααα δλδ ο νιτσε εχει ΜΟΝΟ δικαιο εεε?

Την φιλοσοφια φιλε μου δεν την ανακαλυψαν οι αδερφοι γουατσοφσκι με τις απλοικες κατα βαση ταινιες μιλησα εγω πουθενα για γουατσοφσκι ? Εμ βεβαια , ξαθνικα ολοι μαθαμε την λεξη Matrix .... χωρις βεβαια να αναρωτηθουμε τι ακριβως σημενει . ολοι με την λεξη matrix εννουμε την ταινια , μα ποσο λαθος κανουμε με συνεπεια τo hollywood να περασει την κρατικη προπαγανδα μεσου του κινημαογραφου...

^BOOMBOOM
25-05-2005, 17:35
Τι σημασία έχει η φιλοσοφία και η "προπαγάνδα"?

Εδω σηζητάμε ενα καθαρά επιστημονικό θέμα.

exposed_bone
25-05-2005, 17:43
Τι σημασία έχει η φιλοσοφία και η "προπαγάνδα"?

Εδω σηζητάμε ενα καθαρά επιστημονικό θέμα.
εχει δικαιο απλα ψιλοσπαστικα σχετικα με την επιθεση που μου κανει ο epote με αποτελεσμα να ξεφυγω πολυ απο το θεμα

epote
25-05-2005, 21:31
φιλε epote μου αν ηξερες τι ελεγε το εργο του φιλοστρατου "Τα ες τον Τυανεα απολλωνιον" ειμαι σιγουρος οτι δεν θα τα ελεγες αυτα ... ειμαι σιγουρος οτι δεν εχεις ιδεα το τι λεει αυτο το εργο ....

1)τι σχεση εχει με τον πλατονα?
2)τι σχεση εχει το matrix με εναν ανθρωπο που η βιογραφια του ισχυριζεται οτι απετρεπε μαθητες τους απο το να παντρευονται βαμπιρ, για την ακριβια τι σχεση εχει το οτιδηποτε με αυτον?
3)το ηξερα οτι θα το ριξουμε στο λιακοπουλο στο τελος....
4)κειμενα γραμενα πριν απο διακοσια δυσεκατομηρια χρονια δεν πολυμετρανε για μελετες
5)η δουλεια του πυθαγορα ειναι λιγακη "φουσκομενη" ο ανθρωπος ενας παγανιστης ηταν που ετυχε και ανακαλυψε τις τετραγωνικες τριαδες

Η ευρεση φιλε μου τις αληθεια δεν ειναι τοσο ευκολη υποθεση παρ ολες τις φιλοτιμες και αξιολογες προσπαθειες της σκεψης. Μονολοτι η αληθεια ειναι ο τελικος στοχος της νοησης ωστοσο αναμεσα στον αντικειμενικο κοσμο και στην ανθρωπινη συνειδηση περιμβαλονται εμποδια και δυσκολιες που δυσχεραινουν την καακτηση της.

συμφωνοι, αλλα ο κακος μυστικησμος, ο μηδενισμος, η αρνηση της μεθοδου και οι ευκολες λυσεις δεν ειναι σωστος δρομος για την ευρεση της αληθειας (αν υπαρχει τετοιο πραγμα)

Ως ανθρωποι δυστυχως βλεπουμε μονο την γραμμη που εμεις εχουμε χαραξει και στην περιπτωση που το θηραμα βρισκεται καπου πιο δεξια ισως καπου πιο αριστερα και εμεις ανυποπτοι να το προσπερασουμε ....

πραγματικα δεν καταλαβαινεις ποσο προσβλητικο ειναι αυτο που λες.
ισοπεδωνεις την δουλεια ολων των φιλοσοφων και επιστημονων απο το 1000 προ χριστου και επειτα. Δουλεψαν ΣΚΛΗΡΑ τα μεγαλυτερα μυαλα της ανθρωποτητας για να μην περιοριζεται η περιγραφη του κωσμου απο τα φτωχα αισθητηρια μας και τις μικρες νοητικες ικανοτητες μας (μικρες σε σχεση με την ολοτητα προφανως).

ειμαι ο πρωτος που θα καταλαβει το ζητημα της ηλικιας σου αλλωστε και εγω μικρος ειμαι και εχω ερθει παμπολες φορες στη θεση να μου λενε "εισαι μικρος και δεν ξερεις" αλλα πραγματικα δειχνεις οτι εχεις πολλα να μαθεις αναφορικα με την επιστημονικη μεθοδο ακομα.

Φυσικα εισαι ετη φωτος μπροστα απο τους συνομηλικους σου (και πολλους συνομηλικους μου και πολλους μεγαλυτερους μου....) αλλα εδω που ηρθες να ανοιξεις θεμα σε πληροφωρω πως εμπλεξες με τα σκατα γιατι σου εκατσαν ανθρωποι αναλωγοι με εσενα:p


ααα δλδ ο νιτσε εχει ΜΟΝΟ δικαιο εεε?

οχι αλλα σιγουρα *Δεν* εχει δικιο ο φιλοστρατος

μιλησα εγω πουθενα για γουατσοφσκι ? Εμ βεβαια , ξαθνικα ολοι μαθαμε την λεξη Matrix .... χωρις βεβαια να αναρωτηθουμε τι ακριβως σημενει . ολοι με την λεξη matrix εννουμε την ταινια , μα ποσο λαθος κανουμε με συνεπεια τo hollywood να περασει την κρατικη προπαγανδα μεσου του κινημαογραφου...

τωρα θες να κατσουμε να απαριθμησουμε ποσες φορες οι φιλοσοφοι εχουν θιξει το ζητημα της αντιλιψης της υπαρξης? Ξεκινοντας απο το πλατωνα και την αλληγορια της σπηλιας και φτανοντας στο coggito ergo sum θα περασουμε πρακτικα το συνωλο της ιστοριας της ανθρωπινης νοησης και ακομα δεν θα εχουμε τελειωσει γιατι οι πλεων συγχρωνες φυσικες θεωριες παιζουν εντονα με την σχεση υπαρξης-αντιλιψης

Btw epote, το "εριστικό" post σου που απευθυνόταν σε μένα μόλις τώρα το είδα.

σε ποιο αναφερεσαι?

κτός αν το παραέριξες στο φούσκωμα και ξέχασες το also spracht.

αν αυτο σε κανει να αισθανεσαι πιο ασφαλης, be my guest

exposed_bone
25-05-2005, 22:41
epote μιας και απο τι βλεπω θα οδηγηθουμε σε φαυλο κυκλο , ετο τελικο νοημα και στους δυο μας ειναι το δυο ... ποτε δεν αμφισβητισα τους ανθρωπους που δουλεψαν σκληρα να μας παραδοσουν μια ερευνα που θα μας βοηθησε φτασουμε εδω που ημαστε.... δεν τους αμφισβητω αλλα αντιθετα τους θαυμαζω....απλως ακομη ψαχνω απαντησεις σε καποια πραγματα για αυτο αναρωτιεμαι βεβαια αυτο με οδηγει καμια φορα να αμφισβητω καποια μεγαλα μυαλα αλλα αυτο ειναι μεσα στην διαδικασια να βρω απαντησεις ....

με αρκετα συμφωνω μαζι σου παντως αλλα οι αποριες μου ακομη υπαρχουν :)

epote
26-05-2005, 11:24
αλλα οι αποριες μου ακομη υπαρχουν

οι οποιες ποιες ειναι?

Jokul
26-05-2005, 15:30
Για να λυθούν οι απορίες σε αυτoύς που εξακολουθούν να τις έχουν (και μου τα έχουν κάνει zeppelin!)

http://faculty.washington.edu/chudler/tenper.html

^BOOMBOOM
26-05-2005, 15:32
Η όπως είπα και στην προηγούμενη σελίδα, διαβάστε την πρώτη!!!

exposed_bone
26-05-2005, 16:42
οι οποιες ποιες ειναι?

einai an o eggefalos kanei mono tis gnostes litourgies pou jeroume i oxi ?
ego pisteuo pos oxi ....
stin astriki provoli px pia diadikasi akolouthei ?
sto dialogismo? kai se poles alles katastasis....

^BOOMBOOM
26-05-2005, 16:59
Στην αστρική προβολή ακολουθεί την διαδικασία της μαλακοποιησης, ομοίως και στην διαπλανητική περιέλιξη.

exposed_bone
26-05-2005, 18:38
Στην αστρική προβολή ακολουθεί την διαδικασία της μαλακοποιησης, ομοίως και στην διαπλανητική περιέλιξη.

anyway :) :rolleyes: 8)

epote
26-05-2005, 20:50
ego pisteuo pos oxi ....

σε τι βασιζεις τη πιστη σου?

stin astriki provoli px pia diadikasi akolouthei ?

το ερωτημα που πρεπει πρωτα να απαντηθει ειναι το εξις: υπαρχει αστρικη προβολη? Ειμαστε 7.000.000.000 πανω σε αυτο το πλανητη, εχουν μελετηθει μεχρι και βακτηριδια πανω στις μυγες που τρωνε σκατα σκυλων. Αλλα *ΜΙΑ* επιβεβαιωμενη παρατηρηση αστρικης προβολης δεν εχει υπαρξει. Δεν μιλαω για μελετη, αλλα για παρατηρηση beyond doupt. Το μονο που ξερουμε ειναι "ο φιλος του φιλου εκανε εκεινο..."

sto dialogismo? kai se poles alles katastasis....

σου ξαναλεω, μπορεις να μου περιγραψεις ΤΙ εννοεις διαλογισμο? Ποιος διαλογιζεται και τι καταφερε με αυτο?

exposed_bone
26-05-2005, 21:45
katarxas sorry gia ta greekish alla patao to alt-shift kai den allazei glossa , den jero ti simbenei kai auto mono simbenei mono sto firefox.... alla tespa
eimai offtopic


σε τι βασιζεις τη πιστη σου?

se oti exo diavasi....

το ερωτημα που πρεπει πρωτα να απαντηθει ειναι το εξις: υπαρχει αστρικη προβολη? Ειμαστε 7.000.000.000 πανω σε αυτο το πλανητη, εχουν μελετηθει μεχρι και βακτηριδια πανω στις μυγες που τρωνε σκατα σκυλων. Αλλα *ΜΙΑ* επιβεβαιωμενη παρατηρηση αστρικης προβολης δεν εχει υπαρξει. Δεν μιλαω για μελετη, αλλα για παρατηρηση beyond doupt. Το μονο που ξερουμε ειναι "ο φιλος του φιλου εκανε εκεινο..."
simfono 100% miso poli oti jekinaei me "o papous enos adelfo enos filou mou .... ":tongue: :innocent: gelao mono pou to skeftomia
ALLA i astriki provoli gia na simvei prepi na iparxoyn kapoies proipothesis e isos gia auto den simbenei sixna ..... alla anarotieme pes oti enas anthropos eixe tin empiria tis astrikis provolis ti diadikasia akolouthouse to mialo kai an katafername autin tin diadikasia na tin efarmosoume se mia alli katastasi ti apotelesmata tha ixame?


σου ξαναλεω, μπορεις να μου περιγραψεις ΤΙ εννοεις διαλογισμο? Ποιος διαλογιζεται και τι καταφερε με αυτο?

dialogosismo enoo to giogka alla oxi tin rithmiki gimnastiki pou parousiazoun sta proinadika os giogka alla se auto pou iparxoun stous anatolikous politismous

attosecond phaser
27-05-2005, 10:29
kai ego otan hmoun 15 prospathousa na kano astriki provoli
to mono pou katafera htan na min mporo na koimhtho

an thes thn apopsh mou astrikh provolh den einai tipota parapano apo mia katastash tou ypnou
tipota to yperfysiko den symvainei apla vriskesai se mia katastash ypnosis sthn opoia mporei na vlepeis kai oneira
einai paromoio me to na vlepeis oneira h na ypnovateis h na paramilas

mikros diavaza to Aneksigito kai eixa pistepsei polles apo tis paparies pou elege
h morfosh omos katariptei pollous mythous
sthn hlikia sou logiko einai na se provlimatizoun tetoia pragmata
sou proteino na exeis megalyterh kritikh diathesh se ayta pou diavazeis
kai kanena vivlio den einai vivlos

hitachi
27-05-2005, 11:27
Προσωπικα με συνεπαιρνουν περιπτωσεις ατομων που ηταν σε κωμα και επανηλθαν..εβλεπα στο discovery σχετικα ντοκυμαντερ και ορισμενοι γιατροι ηταν καταπληκτοι απο καποιους εγκεφαλους που ανακτουσαν τις λειτουργιες τους σε μεγαλο βαθμο μετα απο σοβαρο τραυματισμο ενω κατι τετοιο το θεωρουσαν το λιγοτερο πιθανο. Σε τετοιο επιπεδο, ναι αφηνω περιθωρια για ανατροπες και η ερευνα με ενδιαφερει. Μου εκανε επισης εντυπωση και η περιπτωση μιας γυναικας που γεννηθηκε υδροκεφαλη και επεζησε με εναν εγκεφαλο πολυ μικροτερο απο αυτον που περιμενουμε να εχει ενα νορμαλ ατομο. Η τυπισα ανηκει στα υψηλα στρωματα ευφυιας και με καποιες εξετασεις ειδαν πως ζορισε τον οποιο εγκεφαλο της ειχε απομεινει ωστε να ανταποκρινεται καπως ανορθοδοξα σαν εντολες/διαδικασιες, αλλα το ιδιο επαρκως με καποιον συνηθισμενο. Με εξιταρει επισης η περιπτωση ατομων που θεωρουνται ιδιοφυιες στον τομεα τους[δεν εχω ακουσει για περιπτωση all around genius]. Θα ηθελα με καποιο τροπο να ξερω τι ειναι αυτο που τους κανει ξεχωριστους.
Αλλα το να πει καποιος πως χρησιμοποιουμε το τοσο ποσοστο του εγκεφαλου μας ειναι παρακινδυνευμενο για να μην πω αφελως διασκεδαστικο. Τα σχετικα με αστρικες προβολες και αγιους ανθρωπους τα προσπερνω χαμογελαστα.

^BOOMBOOM
27-05-2005, 11:37
hitachi αν σε συνεπαίρνει το οτι κάποιοι άνθρωποι επανέρχονται απο κόμα θα σε συνεπαίρνει φαντάζομαι και το χθεσινό περιστατικό στο offtopic. Κάποιος server είχε πρόβλημα και για περίπου 30' δεν δούλευε αλλα πλέον είναι οκ. Είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα και δεν υπάρχει τίποτα μεταφυσικό σε αυτό.

Ο εγκέφαλος είναι ενα νευρωνικό δίκτυο και όπως σε όλα τα νευρωνικά δίκτυα (κατ'αναλογία και στο internet) το βασικό χαρακτηριστικό είναι η ευελιξία. Για να γίνει η επεξεργασία δεδομένων δεν απαιτούνται ολες οι μονάδες, ακόμα και αν κάποιες αχρηστευθούν θα πέσει η υπολογιστική ισχύς αλλα η δουλειά θα γίνει.

Μου τη σπάει απίστευτα το κλασσικό "θαυμα" που εξελίσεται ως εξής "οι γιατροί είχαν πεί μπλα μπλα μπλα αλλα παρ'όλα αυτά ο ασθενής μπλα μπλα------>ΘΑΥΜΑ"

Ο γιατρός αν βλέπει πως υπάρχει μια ελάχιστη πιθανότητα ο σθενής να επανέρθει ωφείλει να είναι ρεαλιστής και να δώσει μια ρεαλιστική κατάσταση στους οικείους του. προφανώς και ξέρει πως δεν είναι απίθανο να επανέλθει κάποιος απο κάτι τέτοιο αλλα πόσο πιθανό είναι? Αντί να ακυρώνουμε την ιατρική ας σταματήσουμε να ψάχνουμε για θαυματα και ας είμαστε και εμείς πιο ρεαλιστές.

hitachi
27-05-2005, 12:22
Βρε ^ΒΒ! Ειπα η υποννοησα μεταφυσικες προεκτασεις;
Eκεινο που με συνεπαιρνει ειναι η πολυπλοκοτητα του "δικτυου" και οι σπανιες περιπτωσεις στις λειτουργιες του.
π.χ τα ατομα που προανεφερα που ηταν σε κωμα και ανεκαμψαν το λειτουργικο τους[αναπαντεχα], τα ατομα με ιδιαιτερα ικανο δικτυο, τα ατομα που βγηκαν με πειραγμενο λειτουργικο αλλα στην πορεια του εκαναν update και παιζει ικανοποιητικα κ.ο.κ
Δεν με ενδιαφερουν ποσοστα, αλλα η μελετη του δικτυου και καποιες φορες μεσα απο τις σπανιες περιπτωσεις η τις ασθενειες μπορουμε να καταλαβουμε η τουλαχιστον να προσπαθησουμε να καταλαβουμε πως λειτουργει και στα συνηθισμενα του.
Για να δωσω λιγο στιγμα και να μην με παρεξηγησεις, εδω παραδεισος και εδω κολαση.
Τα παραμυθακια που λεμε για να ξεγελαμε την αναξιοπρεπεια της αρρωστιας και το θανατο τα λεμε για παρηγορια[ο καθενας με το δικο του]
Αλλα τα trendy[απορω πως μας ξεφυγαν!] με Ε, αστρικες προβολες, μορες, και το κακο συναπαντημα, αλλα πανω απο ολα τη συλλογιστικη τυπου: αφου δεν εχουμε δει ενα φουξια φτερωτο δρακουλινι να κανει μεταμεσονυκτιες επιθεσεις, αρα υπαρχει[το ειδε και ο μπατζανακης της ξαδερφης της φιλης μου της Κουλας-no offence στις Κουλες-]δεν τα μπορω.
Αnyways...ξερει κανεις απο που προεκυψαν τα διαφορα φοβερα και θαυμαστα ποσοστα του εγκεφαλου μας που χρησιμοποιουμε και αρα εχουμε πολλα ακομα μεχρι να κανουμε αγια θαυματα;

^BOOMBOOM
27-05-2005, 12:39
OK, απλώς ήθελα να επισημάνω πως δεν υπάρχει κάτι "μαγικό".

Για τα παραμυθάκια μπορεί να τα λέμε για παρηγοριά αλλα δεν παύουν αν έστω τα ανεχόμαστε να αποτελούν τροχοπέδη στην προοδο.

παράδειγμα:

Εχει κάποιος καρκίνο, κάνει όλες τις -οδυνηρές- θεραπείες, οι γιατροί δίνουν μικρή πιθανότητα επιβίωσης και ταυτόχρονα πίνει και ενα "θαυματουργό ματζούνι" απο μια γριά που υπόσχεται πως θεραπευει τα πάντα. Εστω οτι ο ασθενής επιβιώνει, οι περισσότεροι αδαείς (το λέω χωρίς καμία αναστολή) θα αποδώσουν την ίαση όχι στις προσπάθειες των γιατρών και της επιστήμης (αυτοί είναι οι κακοί που τον "ξέγραψαν") αλλα στο ματζούνι.

exposed_bone
27-05-2005, 13:01
kai ego otan hmoun 15 prospathousa na kano astriki provoli
to mono pou katafera htan na min mporo na koimhtho

an thes thn apopsh mou astrikh provolh den einai tipota parapano apo mia katastash tou ypnou
tipota to yperfysiko den symvainei apla vriskesai se mia katastash ypnosis sthn opoia mporei na vlepeis kai oneira
einai paromoio me to na vlepeis oneira h na ypnovateis h na paramilas

mikros diavaza to Aneksigito kai eixa pistepsei polles apo tis paparies pou elege
h morfosh omos katariptei pollous mythous
sthn hlikia sou logiko einai na se provlimatizoun tetoia pragmata
sou proteino na exeis megalyterh kritikh diathesh se ayta pou diavazeis
kai kanena vivlio den einai vivlos

λοιπον δεν ειπα πουθενα οτι η αστρικη προβολη ειναι κατι υπερφυσικο , αλλα ειπα οτι θα εχει ενδιαφερον να διαβασουμε και φυσικα και μελετησουμε τα logs του εγκεφαλου μετα απο μια τετοια κατασταση....οπως επισης και σε πιο "απλες" καταστασεις οπως τα ονειρα , το παραμιλητο , οταν πινουμε κατι και γιατι οχι και οταν κανουμε ερωτα .... :hmmm: :hmmm:

και εγω διαβαζα strange , ΑΒΑΤΟΝ κτλ , τωρα που μεγαλωσα :ermm: (δεν θελω σχολια ) τα εχω στο δωματιο μου και γελαω με την κοπελα μου λεγοντας την κλασικη ατακα , μα τι λες τωρα δεν ειναι σοβαρο το strange ? εχει πει οτι ο Τεσλα ηταν εξωγηινος :rofl: :rofl: :rofl:

Προσωπικα με συνεπαιρνουν περιπτωσεις ατομων που ηταν σε κωμα και επανηλθαν..εβλεπα στο discovery σχετικα ντοκυμαντερ και ορισμενοι γιατροι ηταν καταπληκτοι απο καποιους εγκεφαλους που ανακτουσαν τις λειτουργιες τους σε μεγαλο βαθμο μετα απο σοβαρο τραυματισμο ενω κατι τετοιο το θεωρουσαν το λιγοτερο πιθανο. Σε τετοιο επιπεδο, ναι αφηνω περιθωρια για ανατροπες και η ερευνα με ενδιαφερει. Μου εκανε επισης εντυπωση και η περιπτωση μιας γυναικας που γεννηθηκε υδροκεφαλη και επεζησε με εναν εγκεφαλο πολυ μικροτερο απο αυτον που περιμενουμε να εχει ενα νορμαλ ατομο. Η τυπισα ανηκει στα υψηλα στρωματα ευφυιας και με καποιες εξετασεις ειδαν πως ζορισε τον οποιο εγκεφαλο της ειχε απομεινει ωστε να ανταποκρινεται καπως ανορθοδοξα σαν εντολες/διαδικασιες, αλλα το ιδιο επαρκως με καποιον συνηθισμενο. Με εξιταρει επισης η περιπτωση ατομων που θεωρουνται ιδιοφυιες στον τομεα τους[δεν εχω ακουσει για περιπτωση all around genius]. Θα ηθελα με καποιο τροπο να ξερω τι ειναι αυτο που τους κανει ξεχωριστους.
Αλλα το να πει καποιος πως χρησιμοποιουμε το τοσο ποσοστο του εγκεφαλου μας ειναι παρακινδυνευμενο για να μην πω αφελως διασκεδαστικο. Τα σχετικα με αστρικες προβολες και αγιους ανθρωπους τα προσπερνω χαμογελαστ

---->
hitachi αν σε συνεπαίρνει το οτι κάποιοι άνθρωποι επανέρχονται απο κόμα θα σε συνεπαίρνει φαντάζομαι και το χθεσινό περιστατικό στο offtopic. Κάποιος server είχε πρόβλημα και για περίπου 30' δεν δούλευε αλλα πλέον είναι οκ. Είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα και δεν υπάρχει τίποτα μεταφυσικό σε αυτό.

Ο εγκέφαλος είναι ενα νευρωνικό δίκτυο και όπως σε όλα τα νευρωνικά δίκτυα (κατ'αναλογία και στο internet) το βασικό χαρακτηριστικό είναι η ευελιξία. Για να γίνει η επεξεργασία δεδομένων δεν απαιτούνται ολες οι μονάδες, ακόμα και αν κάποιες αχρηστευθούν θα πέσει η υπολογιστική ισχύς αλλα η δουλειά θα γίνει.
δεν ειπε κανεις οτι το ξυπνημα απο ενα κομα ειναι κατι υπερφυσικο αλλα
δεν εχεις την περιεργεια να μαθεις τι ακριβως κατεγραψαν τα logs οταν γινονταν αυτο ? :unsure:

Αλλα τα trendy[απορω πως μας ξεφυγαν!] με Ε, αστρικες προβολες, μορες, και το κακο συναπαντημα, αλλα πανω απο ολα τη συλλογιστικη τυπου: αφου δεν εχουμε δει ενα φουξια φτερωτο δρακουλινι να κανει μεταμεσονυκτιες επιθεσεις, αρα υπαρχει[το ειδε και ο μπατζανακης της ξαδερφης της φιλης μου της Κουλας-no offence στις Κουλες-]δεν τα μπορω.

συγνωμη αλλα κανεις δεν ακολουθησε αυτην την συλλογιστη πορεια ..... :\ :shutup:

ξερει κανεις απο που προεκυψαν τα διαφορα φοβερα και θαυμαστα ποσοστα του εγκεφαλου μας που χρησιμοποιουμε και αρα εχουμε πολλα ακομα μεχρι να κανουμε αγια θαυματα; αν δεν κανω λαθος αυτη την απαντηση ψαχνουμε να βρουμε εδω.... :unsure:

OK, απλώς ήθελα να επισημάνω πως δεν υπάρχει κάτι "μαγικό".

και θελω να επισημανω οτι δεν πιστευω σε μοδατες θεωριες του στυλ strange

------

μια off-topic διαπιστωση που εκανα μολις τωρα .....

εδω ειμαστε ολοι καμμενοι :) :D 8)

δεν θελω να προσβαλω καποιον ....

^BOOMBOOM
27-05-2005, 13:15
λοιπον δεν ειπα πουθενα οτι η αστρικη προβολη ειναι κατι υπερφυσικο , αλλα ειπα οτι θα εχει ενδιαφερον να διαβασουμε και φυσικα και μελετησουμε τα logs του εγκεφαλου μετα απο μια τετοια κατασταση....οπως επισης και σε πιο "απλες" καταστασεις οπως τα ονειρα , το παραμιλητο , οταν πινουμε κατι και γιατι οχι και οταν κανουμε ερωτα .... :hmmm: :hmmm:

Τι ακριβώς είναι η αστρική προβολή και σε ποια κατάσταση αναφέρεσαι? Εχω την αίσθηση πως είναι απλώς μια μπαρούφα οπότε για εμένα δεν θα είχε ενδιαφέρον να διαβάσω τα log ενός ανυπαρκτου πράγματος.


δεν ειπε κανεις οτι το ξυπνημα απο ενα κομα ειναι κατι υπερφυσικο αλλα
δεν εχεις την περιεργεια να μαθεις τι ακριβως κατεγραψαν τα logs οταν γινονταν αυτο ? :unsure:


Να έχω περιέργεια να δώ τι όνειρα βλέπει ενας μισοκατεστραμένος εγκέφαλος? Οχι δεν έχω, σίγουρα θα ήταν λιγότερο ενδιαφέροντα απο τα κλασσικά όνειρα.


αν δεν κανω λαθος αυτη την απαντηση ψαχνουμε να βρουμε εδω.... :unsure:

Δεν νομίζω πως όλοι αναρωτιόμαστε εδώ αν θα πρέπει να πιστεψουμε σε ενα urban myth.Eσυ κακώς αναρωτιέσαι ακόμα.

exposed_bone
27-05-2005, 13:38
Τι ακριβώς είναι η αστρική προβολή και σε ποια κατάσταση αναφέρεσαι? Εχω την αίσθηση πως είναι απλώς μια μπαρούφα οπότε για εμένα δεν θα είχε ενδιαφέρον να διαβάσω τα log ενός ανυπαρκτου πράγματος.

σου παραθετω ενα κειμενο απο σελιδα τυπου strange
ευχομαι να μπορεις να ξεχωρισεις το πραγματικο στοιχειο απο τις μπαρουφες

Η Αστρική Προβολή ως φαινόμενο είναι μια μορφή εξωσωματικής εμπειρίας και συγκεκριμένα η συνειδητή αποχώρηση του αστρικού μας σώματος από το φυσικό σώμα και η μετάβαση του στο Αστρικό Πεδίο. Το Αστρικό Πεδίο στο οποίο λαμβάνει χώρα η Αστρική Προβολή είναι η επόμενη διάσταση από τον τρισδιάστατο χώρο τον οποίο αντιλαμβανόμαστε με τις αισθήσεις μας, η λεγόμενη από πολλούς Πέμπτη Διάσταση.

Με τις πέντε αισθήσεις μας δε μπορούμε να αντιληφθούμε το Αστρικό Πεδίο.

Αυτός είναι και ένας από τους κύριους λόγους που δε μπορεί να ερευνηθεί και να μελετηθεί από την επιστήμη με τα μέχρι στιγμής δεδομένα.

Στο μέλλον αν καταφέρουμε και αναπτύξουμε την λεγόμενη έκτη αίσθηση ή ενδεχομένως με τη βοήθεια τεχνικών μέσων, ίσως καταφέρουμε να ερευνήσουμε και να μελετήσουμε το φαινόμενο επιστημονικά.


Να έχω περιέργεια να δώ τι όνειρα βλέπει ενας μισοκατεστραμένος εγκέφαλος? Οχι δεν έχω, σίγουρα θα ήταν λιγότερο ενδιαφέροντα απο τα κλασσικά όνειρα δεν μιλαω για τα ονειρα , αλλα για τις ενεργεις που κανει εκεινη την στιγμη ο εγκεφαλος

Δεν νομίζω πως όλοι αναρωτιόμαστε εδώ αν θα πρέπει να πιστεψουμε σε ενα urban myth.Eσυ κακώς αναρωτιέσαι ακόμα.

για ποιον urban myth μιλας? :unsure:

^BOOMBOOM
27-05-2005, 13:42
Τις μή-μπαρούφες δεν κατάφερα να τις ξεχωρίσω, για την ακρίβεια δεν είδα στο κειμενάκι ΤΙΠΟΤΑ που να μην ειναι μπαρούφα.

οι ενέργειες που κάνει ενας εγκέφαλος σε κώμα είναι ίδιες ποιοτικά με αυτές που κάνει και ο δικός σου.

Μιλάω για το urban myth που λέει πως χρησιμοποιούμε ενα ποσοστό μόνο των δυνατοτήτων του εγκεφάλου μας.

epote
27-05-2005, 14:00
μπορουμε να το θεσουμε ως εξις, μεχρι καποιος να μελετησει προσεκτικα ενα φαινομενο που να θυμιζει την αστρικη προβολη-πολυ απλα αυτη δεν υπαρχει. End of story

το κειμενο απο το strange ειναι γελειοδεστατο. Αν θες περισοτερα για τον εγγεφαλο ψαξε μελετες στο Pubmed και οχι στο strange. Ορισμενοι ανθρωποι τρωνε τη ζωη τους κανοντας σωστες μελετες

exposed_bone
27-05-2005, 14:59
μπορουμε να το θεσουμε ως εξις, μεχρι καποιος να μελετησει προσεκτικα ενα φαινομενο που να θυμιζει την αστρικη προβολη-πολυ απλα αυτη δεν υπαρχει. End of story
εγω ψαχνω μηπως υπαρχει μια τετοια μελετη...

το κειμενο απο το strange ειναι γελειοδεστατο. Αν θες περισοτερα για τον εγγεφαλο ψαξε μελετες στο Pubmed και οχι στο strange. Ορισμενοι ανθρωποι τρωνε τη ζωη τους κανοντας σωστες μελετες

δεν αμφιβαλω , αλλα μεσα απο αυτο μπορεις να δεις απλως τι ειναι περιπου αυτο που ζητας

οι ενέργειες που κάνει ενας εγκέφαλος σε κώμα είναι ίδιες ποιοτικά με αυτές που κάνει και ο δικός σου.

τι εννοεις ιδιες ποιοτικα ? :wassat:

^BOOMBOOM
27-05-2005, 15:10
Eννοώ πως κάνει τα ίδια πράγματα που κάνεις και εσύ όταν κοιμάσαι, απλώς λόγω της βλάβης δεν μπορεί να είναι εξίσου αποτελεσματικός.

epote
27-05-2005, 15:22
εγω ψαχνω μηπως υπαρχει μια τετοια μελετη...

θα ειχε γραφτει στις εφημεριδες και ολη η επιστιμονικη κοινοτητα θα την ηξερε, δεδομενου οτι εμεις τα σπουδαζουμε αυτα θα τα ξεραμε, συνεπως, dont bother δεν θα βρεις τιποτα περισοτερο απο αμφισβιτουμες και ευκολα διαβαλομενες αναφορες τριτων.

Ειναι σαν να ανακαλυπταμε ξαφνικα οτι τα μηλα δεν πεφτουν, θα το ηξερε ολος ο κοσμος.

τι εννοεις ιδιες ποιοτικα ?

οι νευρωνες λειτουργουν ως εξις:
Ενας νευρωνας, παραγει ενα ηλεκτρικο σημα. Το ηλεκτρικο αυτο σημα μεσω αποθηκευεται ενεργειακα σε ενα νευρωδιαβιβαστη (μια χημεικη ενωση), η ενωστη αυτη ταξιδευει διαμεσου του μεσωκυταρικου χωρου στον διπλανο νευρωνα που επικαθετε σε εναν υποδοχεα, εκει συμβαινει μια αντιδραση η οποια προκαλει την απευλεθερωση ηλεκτρικου ρευματος στον διπλανο νευρωνα κ.ο.κ.

καθε νευρωνας παραγει ηλεκτρικο σημα αναλογα με το ερεθισμα που δεχτικε, την πληρωφορια που πηρε δηλαδη. Ενα νευρωνικο δυκτιο αποτεληται απο πολλους νευρωνες ο καθε ενας απο τους οποιους δημιουργει καταληλες επισιναψεις με τους διπλανους ωστε στο τελος να λυσει το δωθεν προβλημα μεσω μιας διαδικασιας trial and error. Δηλαδη βγαζει ενα αποτελεσμα, το δεχεται ως πληρωφορια και ξαναπροσεγκιζει πιο σωστα αυτη τη φορα. Παρε παραδειγμα το ποδηλατο. Στην αρχη ο εγγεφαλος δεχεται πληρωφοριες ισσοροπιας, σιγα σιγα "μαθαινοντας" και προσεγγιζοντας τη σωστη λυση μαθαινεις να κανεις ποδηλατο

το νοημα ειναι οτι ο εγγεφαλος σε κωμα κανει οτι κανει ο κανονικος εγγεφαλος απλα το κανει "λαθος", δηλαδη δεν δημιουργει καταλλαλα μονοπατια, επισιναψεων για πολλους και διαφορους λογους. Φαντασου ειναι οπως ενας υπολογιστης οταν "κολαει" δεν σταματαει να μπορει να κανει "on-off" στα τρανσιστορ του (εκτος απο κατεστραμενα φυσικα) απλα μπλεκει σε ενα προβλημα που δεν μπορει να λυσει.

Μην παρεις τα παραπανω της μετροιτης, ΔΕΝ ειναι ακριβος ετσι ο εγγεφαλος, αλλωστε εγω δεν ειμαι και ειδηκος στα νευρωνικα δυκτια, απλα σου φερνε παραδειγμα για να βγαλεις μια ακρη

Michelle
27-05-2005, 17:28
Kατ΄αρχήν δεν ειναι "urban myth" ο σωστός όρος αλλά "Urban legend".
Λοιπον, βλέπω ότι εδώ πέρα το παιζετε οι περισσότεροι γκουρου της επιστήμης και μιλάτε λες κι έχετε πάρει το Νομπελ. Αναφέρομαι στον ^BOOMBOOM και στον epote. Μπορει όλα να εξηγουνται με την επιστήμη (το πιστεύω κι εγώ αυτο) αλλα πολλά πράγματα δεν τα εχει εξηγησει η επιστημη ακόμα. Ξέρετε ποσες περιπτώσεις ανθρώπων υπάρχουν που η επιστημη εχει "σηκώσει τα χέρια ψηλά" γιατι δεν μπορει να εξηγησει πώς εκαναν καποια πράγματα? Ξέρετε σε πόσες περιπτώσεις η επιστημη το μόνο που μπορει να δώσει ως εξήγηση σε καποιο φαινομενο ειναι απλώς πιθανες θεωρίες και προσεγγισεις? Και μην υποτιμάτε τη φιλοσοφια. Η φιλοσοφια ήταν πολλές φορες το εναυσμα για την επιστημονική έρευνα και στα αρχαία χρόνια μαθηματικα και φιλοσοφια ήταν συνυφασμενα.
Τα ονειρα πχ ειναι κάτι που δεν έχει εξηγηθει 100% και δεν έχουμε διερευνήσει όλες τις πτυχες του. Αρα υπάρχει ακόμη περιθώριο για τετοιες εικασίες όπως η παρούσα.
Ενα ακόμη thread πάνω στο θέμα που συζητάμε: http://www.thmmy.gr/index.php?option=com_smf&Itemid=41&?topic=1417.0

^BOOMBOOM
27-05-2005, 19:30
Δεν νομίζω πως αναφέραμε κάτι σε αυτό το τόπικ χωρίς αιτιολόγηση, εσυ προφανώς είσαι πιο έξυπνη και θα έχεις εντοπίσει πολλά λάθη μας που περιμένω με αγωνία να μας αναλύσεις.

Αν πάλι ήταν απλώς μια εξυπνάδα το παραπάνω μπορείς απλά να μας πείς "λέτε βλακείες επειδή δεν τα ξέρετε όλα" που προφανώς δεν τα ξέρουμε όλα αλλα επειδή ούτε εσύ τα ξέρεις και εσύ βλάκείες λες ;)

Οπως λες όλα εξηγούνται με την επιστήμη, έτσι ορίζεται η επιστήμη άλλωστε, αλλα το οτι εμείς δεν την κατέχουμε πλήρως δεν καταλαβαίνω γιατί θα πρέπει να μας υποβιβάζει σε σχέση με αυτούς που ενω δεν ξέρουν τίποτα μας λένε "δεν τα ξέρετε όλα".

Οσα αναφέραμε βασίζονται σε επιστημονικά δεδομένα. Δεν πρόκειται κανένας σοβαρός άνθρωπος να συζητήσει περι αστρικής προβολής ή όπως ανέφερα και εγω πιο πριν περι διαπλανητικής περιέλιξης (απο το μυαλό μου το έβγαλα, πείσει με πως είναι περισσότερο μπαρούφα απο την αστρική προβολή αν μπορείς).

Απ'όσο είδα στο προφίλ σου σπουδάζεις ηλεκτρολόγος μηχανικός, φαντάζομαι θα ξέρεις κάτι απο νευρωνικά δίκτυα πιθανώς πολύ περισσότερα απο εμας, επι του θέματος τι έχεις να μας πείς λοιπόν?

ΥΓ. Πού είναι το λάθος στο urban myth στην αγγλική γλώσσα είναι σωστό, την "ορολογία" αυτή ποιός την καθορίζει?
ΥΓ2. To τοπικ που μας δίνεις αποδικνύει πως η βλακεία είναι ακαταμάχητη με άτομα που λένε "δεν ξέρω τίποτα για το θέμα αλλα ξέρω πως χρησιμοποιούμε μόνο το 10% του εγκεφάλου"

epote
27-05-2005, 20:16
μιλάτε λες κι έχετε πάρει το Νομπελ.

giati an eixame parei to nobel ti tha alaze? opoios exei parei to nobel exei aytomata dikio?

Ξέρετε ποσες περιπτώσεις ανθρώπων υπάρχουν που η επιστημη εχει "σηκώσει τα χέρια ψηλά" γιατι δεν μπορει να εξηγησει πώς εκαναν καποια πράγματα?

ma to theo, o epomenos pou tha isxiristei kati analogo xoris ta aparaitita dedomeno gia na to ypostiriksei tha faei ban. Please, PLEASE, mporeis na mou doseis orismena peristatika to opoia den mporoun me aploiko tropo na katarifthoun?

Τα ονειρα πχ ειναι κάτι που δεν έχει εξηγηθει 100% και δεν έχουμε διερευνήσει όλες τις πτυχες του. Αρα υπάρχει ακόμη περιθώριο για τετοιες εικασίες όπως η παρούσα.

sthn parousa fash ta oneira theourntai eggefalikes apofortiseis, eite tyxees eite me skopo thn apofortisi perisias "dedomenon". Eimaste sigouroi gia thn diadikasia me thn opoia dimiourgountai ta oneira, den exoume entopisei pera apo kathe amfisvitisi ta aitia

to link pou dineis einai asteio kai ksekinaei "oloi kseroume oti to 90% tou eggefalou einai axristo"

kala, mporei na einai axristo se orismenous....:P

tespa, diavase to topic kai tha deis gia poio logo einai anoisia na to isxirizomaste ayto kai giati kanenas epistimonas den tou dinei simasia

exposed_bone
27-05-2005, 20:38
ma to theo, o epomenos pou tha isxiristei kati analogo xoris ta aparaitita dedomeno gia na to ypostiriksei tha faei ban. Please, PLEASE, mporeis na mou doseis orismena peristatika to opoia den mporoun me aploiko tropo na katarifthoun?
@epote
σχολιαζεις την φραση τις michelle
Ξέρετε ποσες περιπτώσεις ανθρώπων υπάρχουν που η επιστημη εχει "σηκώσει τα χέρια ψηλά" γιατι δεν μπορει να εξηγησει πώς εκαναν καποια πράγματα? Ξέρετε σε πόσες περιπτώσεις η επιστημη το μόνο που μπορει να δώσει ως εξήγηση σε καποιο φαινομενο ειναι απλώς πιθανες θεωρίες και προσεγγισεις? λεγοντας οτι δεν σου δινει καποιο παραδειγμα . ενω το παραδειγμα βρισκεται ακριβως απο κατω ....


Τα ονειρα πχ ειναι κάτι που δεν έχει εξηγηθει 100% και δεν έχουμε διερευνήσει όλες τις πτυχες του. Αρα υπάρχει ακόμη περιθώριο για τετοιες εικασίες όπως η παρούσα.

Lucifer
27-05-2005, 20:57
Ye ok. Μάθετε και γιατί χασμουριόμαστε, then i will tip my hat to science.

exposed_bone
27-05-2005, 21:08
Ye ok. Μάθετε και γιατί χασμουριόμαστε, then i will tip my hat to science.
αυτο αγαπητε το ξερουμε :)

Lucifer
27-05-2005, 21:25
Τότε μάλλον όλοι οι ιατροί καθηγητές που (ταπεινά) συμβουλεύτηκα πήραν κλεμμένο πτυχίο.

(Μην ακούσω για οξυγόνωση. Απλά μην.)

Michelle
27-05-2005, 21:26
giati an eixame parei to nobel ti tha alaze? opoios exei parei to nobel exei aytomata dikio?


Οχι φυσικά. Αλλα προφανώς εχει δικιο πολυ πιο συχνα απο σενα ή εμενα όσον αφορα επιστημονικά θεματα.


ma to theo, o epomenos pou tha isxiristei kati analogo xoris ta aparaitita dedomeno gia na to ypostiriksei tha faei ban. Please, PLEASE, mporeis na mou doseis orismena peristatika to opoia den mporoun me aploiko tropo na katarifthoun?


Πιστευεις πραγματικα οτι θα κάθομαι να ψάχνω με τις ώρες στο google ή σε βιβλιογραφία για να αποδειξω σε εναν epote και εναν ^BOOMBOOM ότι έχω δικιο??? Είπαμε είμαι καμμένη αλλα οχι και τόσο. Απεδειξε μου καλυτερα εσυ ότι ΔΕΝ υπάρχουν τετοιες περιπτώσεις.


sthn parousa fash ta oneira theourntai eggefalikes apofortiseis, eite tyxees eite me skopo thn apofortisi perisias "dedomenon". Eimaste sigouroi gia thn diadikasia me thn opoia dimiourgountai ta oneira, den exoume entopisei pera apo kathe amfisvitisi ta aitia


Εγω απ'οσο ξέρω υπάρχουν και καποια "σκοτεινα σημεια" όσον αφορα την επιστημονική μελέτη των ονείρων. Ισως να κάνω και λαθος. Εσυ έφερες αποδειξεις γι'αυτο που ισχυριζεσαι εδω? Οχι. γιατι λοιπον να φέρω εγω?


to link pou dineis einai asteio kai ksekinaei "oloi kseroume oti to 90% tou eggefalou einai axristo"

kala, mporei na einai axristo se orismenous....:P


Το τοπικ δεν το έδωσα γιατι συμφωνω με όλα τα ποστς, κατι τετοιο θα ήταν φυσει αδύνατον. Το έδωσα ώστε αν καποιος ενδιαφέρεται για το θέμα να βρει περισσοτερα να διαβάσει γι'αυτο.

hitachi
27-05-2005, 22:15
Eχω την εντυπωση οτι με μια παραδοχη του τυπου "ο εγκεφαλος μας ειναι φτιαγμενος με α δυνατοτητες απο τις οποιες χρησιμοποιει ενα πολυ μικρο ποσοστο", ειναι για να δινουμε στη μικροτητα μας ελπιδα μεγαλειων. Ειναι σαν να λεμε εχουμε εν δυναμει ενα τελειο συστημα εν αχρηστια, οποτε μην σκατε για τη μαλακια που σας δερνει, ειναι που δεν ανακαλυψατε ακομα τα αχρησιμοποιητα συστατικα του καμμενου σας δικτου. Θνητα πλασματακια που ψαχνουμε για παρηγορια. Μηπως να επικεντρωνομασταν καλυτερα σε αυτα που εχουμε και χρησιμοποιουμε; Λεω εγω τωρα....

epote
27-05-2005, 22:18
Οχι φυσικά. Αλλα προφανώς εχει δικιο πολυ πιο συχνα απο σενα ή εμενα όσον αφορα επιστημονικά θεματα.

και?


Εγω απ'οσο ξέρω υπάρχουν και καποια "σκοτεινα σημεια" όσον αφορα την επιστημονική μελέτη των ονείρων. Ισως να κάνω και λαθος. Εσυ έφερες αποδειξεις γι'αυτο που ισχυριζεσαι εδω? Οχι. γιατι λοιπον να φέρω εγω?

φυσικα και υπαρχουν! δεν ξερουμε ακομα γιατι ονειρευομαστε (απο εξελικτικης πλευρας τεσπα) ξερουμε το ΠΩΣ αλλα οχι το γιατι. Τα ονειρα δειχνουν να συσχετιζονται με τη μνημη παντος, δεδομενου οτι αυξανονται ποσοτικα οταν μαθαινουμε κατι καινουριο.

για περισοτερες λεπτομεριες σε παραπεμπω στις μελετες της Patricia Garfield του William Domhoff (συγκεκριμενα τα "the future of dream research). Αν θες αποδειξεις για τον ισχυρισμο μου ψαξε αυτα, δεν μπορω να τα σκαναρω και να στα βαλω εδω:p


Πιστευεις πραγματικα οτι θα κάθομαι να ψάχνω με τις ώρες στο google ή σε βιβλιογραφία για να αποδειξω σε εναν epote και εναν ^BOOMBOOM ότι έχω δικιο??? Είπαμε είμαι καμμένη αλλα οχι και τόσο.

ισως θα επρεπε, δεν ξερεις καμια φορα τι μπορει να ανακαλυψεις, την θεραπεια για την βλακεια πχ....

Απεδειξε μου καλυτερα εσυ ότι ΔΕΝ υπάρχουν τετοιες περιπτώσεις.

αυτο δειχνει ποσο λιγο γνωριζεις λογικη και φιλοσοφια ΚΑΙ μαθηματικα!
Δεν μπορεις να αποδειξεις ενα αρνητικο. Για τον ιδιο λογο που εσυ δεν μπρορεις να αποδειξεις οτι δεν ειμαστε δημιουργηματα του μεγαλου πρασινου αορατου δημιουργου δεινοσαυρου (με φτερακια).

αλλα εν πασι περιπτοσι η εικασια του οτι βγαινουμε με καποιο τροπο απο το σωμα μας (αληθεια *τι* βγαινει) ερχεται σε αντιθεση με το παρατηρηθεν, το οποιο ειναι οτι ο εγγεφαλος δεν εχει καμια μορφη συνεκτικη επικοινωνια με το περιβαλων δεν νομιζω οτι αυτο χρειαζεται καποια αποδειξη, ειναι προφανες οτι ο εγγεφαλος δεν εχει τετοια ικανοτητα.

ουτος η αλλως δεν σου ζητησε κανεις να μας γραψεις ολοκληρη διατριβη, απλα να μας βρεις ενα επιβεβαιομενο περιστατικο...

ξες οταν εγω ισχυριζομαι οτι το μηλο πεφτει παιρνω ενα μηλο και το αφηνω για να σας δειξω οτι η υποθεση μου εχει καποια βαση....

Ye ok. Μάθετε και γιατί χασμουριόμαστε, then i will tip my hat to science.

meaning? cool απεδειξες οτι δεν τα ξερουμε ολα, ωραια και ο ηλιος ανατελει, παρακατω.

edit: το εψαξα λιγο, apparently υποθετουν οτι το χασμουρητο ειναι μεσες ακρες οτι και το τεντομα, αναιβαζει παλμους, ενεργοποιει μυς, αρθρωσεις και συνδετικο υλικο etc, ο Provine ετσι λεει τουλαχιστον, αν και ναι δεν πολυξερουμε.

nevertheless υπαρχει μια σαφης διαφορα. Το χασμουριτο ειναι κατι υπαρκτο και σαφες, το βλεπουμε και το πρατουμε. Το γιατι γινεται ειναι υπο ερευνα. Το προβλημα με την αστρικη προβολη δεν ειναι στο να την εξιγησουμε, αλλα στο να την παρατηρησουμε! Δεν υπαρχει ουτε ΜΙΑ αδιαβλητη παρατηρηση καταγεγραμενη.

ξες, το μηλο επεσε, αλλα δεν σας το δειχνω, θα πρεπει απλα να με πιστεψετε....


Eχω την εντυπωση οτι με μια παραδοχη του τυπου "ο εγκεφαλος μας ειναι φτιαγμενος με α δυνατοτητες απο τις οποιες χρησιμοποιει ενα πολυ μικρο ποσοστο", ειναι για να δινουμε στη μικροτητα μας ελπιδα μεγαλειων. Ειναι σαν να λεμε εχουμε εν δυναμει ενα τελειο συστημα εν αχρηστια, οποτε μην σκατε για τη μαλακια που σας δερνει, ειναι που δεν ανακαλυψατε ακομα τα αχρησιμοποιητα συστατικα του καμμενου σας δικτου. Θνητα πλασματακια που ψαχνουμε για παρηγορια. Μηπως να επικεντρωνομασταν καλυτερα σε αυτα που εχουμε και χρησιμοποιουμε; Λεω εγω τωρα....

ΑΜΗΝ!

Michelle
27-05-2005, 22:36
ισως θα επρεπε, δεν ξερεις καμια φορα τι μπορει να ανακαλυψεις, την θεραπεια για την βλακεια πχ....


Ισως, αλλα για μενα, οχι για να αποδειξω στον καθε ασχετο (no offence) οτι έχει βάση ο συλλογισμος μου.


αυτο δειχνει ποσο λιγο γνωριζεις λογικη και φιλοσοφια ΚΑΙ μαθηματικα!
Δεν μπορεις να αποδειξεις ενα αρνητικο. Για τον ιδιο λογο που εσυ δεν μπρορεις να αποδειξεις οτι δεν ειμαστε δημιουργηματα του μεγαλου πρασινου αορατου δημιουργου δεινοσαυρου (με φτερακια).


Δεν μπορεις να αποδειξεις ενα αρνητικο??? Μαλλον εσυ δεν ξέρεις φιλοσοφια και μαθηματικα φίλε μου. Μα η αποδεικτικη μεθοδος της απαγωγης σε ατοπο συνηθως σε τετοιες περιπτωσεις χρησιμοποιείται. Ξεκινας υποθετοντας οτι κατι (που θες να αποδειξεις οτι δεν ισχυει) ισχυει και καταληγεις σε κατι που καταφανώς δεν ισχύει οπότε και η αρχική υπόθεση ειναι εσφαλμένη, αρα απέδειξες το ζητούμενο. Στην περιπτωση που αναφερεις, αν η επιστημη αποδειξει οτι ο ανθρωπος καταγεται απο κατι αλλο, αυτοματα αποδεικνυεται οτι δεν καταγεται απο τον πρασινο αορατο δεινοσαυρο που λες.


αλλα εν πασι περιπτοσι η εικασια του οτι βγαινουμε με καποιο τροπο απο το σωμα μας (αληθεια *τι* βγαινει) ερχεται σε αντιθεση με το παρατηρηθεν, το οποιο ειναι οτι ο εγγεφαλος δεν εχει καμια μορφη συνεκτικη επικοινωνια με το περιβαλων δεν νομιζω οτι αυτο χρειαζεται καποια αποδειξη, ειναι προφανες οτι ο εγγεφαλος δεν εχει τετοια ικανοτητα.

ουτος η αλλως δεν σου ζητησε κανεις να μας γραψεις ολοκληρη διατριβη, απλα να μας βρεις ενα επιβεβαιομενο περιστατικο...


Ξέρεις ποσοι ανθρωποι είχαν τετοιες εμπειριες? Ακόμα και κοντινο μου άτομο μου έχει πει οτι κατα τη διαρκεια μιας εγχειρισης ενιωθε οτι "εβλεπε" τον εαυτο του απο ψηλα στο χειρουργικο τραπεζι. Αυτο πως εξηγειται?ΑΜΗΝ!

Κι εγω συμφωνω με αυτο.

hitachi
27-05-2005, 23:04
...Ξέρεις ποσοι ανθρωποι είχαν τετοιες εμπειριες? Ακόμα και κοντινο μου άτομο μου έχει πει οτι κατα τη διαρκεια μιας εγχειρισης ενιωθε οτι "εβλεπε" τον εαυτο του απο ψηλα στο χειρουργικο τραπεζι. Αυτο πως εξηγειται?....

Απορια: Το παραδειγμα αφηνει υποννουμενο/αποδειξη για την υπαρξη ψυχης η τελοσπαντων κατι ανεξαρτητου απο τον εγκεφαλο/ η/ αφηνει ικανοποιητικες εξηγησεις για την αστρικη προβολη? Το να λεμε εχω γνωστο που πιστευει οτι ενιωσε κτλ κτλ δεν λεει κατι..Κι εγω εχω θεια που στην επεμβαση δεν πηγε καλα η αναισθησια και ακουγε...και?
Σε τετοια περιπτωση μπορει το ατομο να περιγραψει πειστικα τι ειδε η ακουσε? και πως ακουσε η ειδε? ειναι κατι παρατηρησιμο?

Lucifer
28-05-2005, 00:22
epote: Δεν ανέφερα πουθενά αστρική προβολή. Υπερτιμάς την επιμονή μου. Απλά σου λέω πως όταν ο παππούς στο τραμ χασμουριέται, χασμουριέσαι κ εσύ. So μάλλον τρώει λουκάνικο ο provine.

Επίσης, ξεκόλλα με το μήλο που πέφτει, απ' ότι ξέρω τους πονάει τους φυσικούς που δν μπορούν να εξηγήσουν τι σκατά είναι πραγματικά η βαρύτητα. Btw, έχεις δει τα σιφόνια σου? Ο στρόβιλος είναι δεξιόστροφος στο βόρειο ημισφαίριο, και αριστερόστροφος στο νότιο...

Crucify, crucify.

^BOOMBOOM
28-05-2005, 00:56
Μιchelle εκτός απο το να μας πείς άσχετους και εξυπνάκηδες το μόνο που μας είπες είναι πως δεν μπορεί να είμαστε σίγουροι πως δεν είμαστε ελέφαντες επειδή κανένας δεν μπορεί να αποκλείσει 100% το ενδεχόμενο να είμαστε.

Για την θεώρησή σου αυτή επίσης μας δήλωσες πως βαριέσαι να ψάξεις να μας το εξηγήσεις και πως θα πρέπει να το δεχτούμε σαν άσχετοι και αδαείς.

Το θέμα είναι πως σύμφωνα με τον occam's razor ο ανθρώπινος εγκέφαλος δεν είναι παρα ένας υπολογιστής και τιποτα άλλο. Η επιστήμη επίσης μας δείχνει πως κατα την λειτουργία του χρησιμοποιεί το σύνολο των νευρώνων του.

Φυσικά μπορεί στην επιστιμονική παρατήρηση να διαφευγει κάτι αλλα εγω και φαντάζομαι όλοι που ακολουθούν την επιστημονική σκέψη θα δεχτούν τις -τεκμηριωμένες- απαντήσεις αυτές εως ώτου έλθει μια καινούρια θεωρία που θα τις καταρίψει και θα τις αντικαταστήσει με άλλες βελτιωμένες και καλύτερα τεκμηριωμένες.

Αμα ακολουθούσαμε τον συλλογισμό σου (το ανάστροφο του Occam's Razor) οχι στο μεσαίωνα θα βρισκόμασταν αλλα στη σπηλιά.

...Ξέρεις ποσοι ανθρωποι είχαν τετοιες εμπειριες? Ακόμα και κοντινο μου άτομο μου έχει πει οτι κατα τη διαρκεια μιας εγχειρισης ενιωθε οτι "εβλεπε" τον εαυτο του απο ψηλα στο χειρουργικο τραπεζι. Αυτο πως εξηγειται?....

Πραγματικά είναι ενα απο τα μυστήρια της φύσης κάποιος που μπαίνει για χειρουργίο τρελά αγχωμένος να βλέπει πως χειρουργείται κατα τη διάρκεια της νάρκωσης οπου δεν είναι καν σε πλήρη αναισθησία.

Δεν βλέπω ΚΑΝΕΝΑ μυστήριο ή παράλογο, τα όνειρα ή οι παραισθήσεις που βλέπουμε είναι συνδυασμοί σκέψεων και εμπειριών μας και όσο παράλογα και αν είναι δεν είναι παρα προιόντα της σκέψης μας.

Στο συγκεκριμένο υπάρχει και ενα πολύ δυνατό ερέθισμα πριν αλλα και ενα εξίσου δυνατό (ίσως και δυνατότερο) κατα τη διάρκεια.

Εγω χθές είδα στον ύπνο μου πως έσκασε πυρινική βόμβα δίπλα στο σπίτι μου (γενικά βλέπω Michael Bay / Jerry Brucheimer όνειρα :P ) μπορείς να μου το εξηγήσεις? Αν όχι προσθεσέ το στη λίστα σου με μυστήρια της φύσης.

epote
28-05-2005, 03:43
Επίσης, ξεκόλλα με το μήλο που πέφτει, απ' ότι ξέρω τους πονάει τους φυσικούς που δν μπορούν να εξηγήσουν τι σκατά είναι πραγματικά η βαρύτητα.

ναι, αλλα αυτο δεν σημαινει οτι το μηλο δεν πεφτει. Δεν καταλαβαινεις τη διαφορα? Απο τη μια εχουμε ενα δεδομενο, ενα παρατηρηθεν περα απο καθε αμφιβολια (η πτωση του μηλου) και δεν μπορουμε με απολυτη ακριβια να βρουμε το λογο, παρα μονο να περιγραψουμε ποσοτικα το φαινομενο

απο την αλλη δεν εχουμε φαινομενο, εχουμε απλα εκασιες απολυτα διαβλητες και καθολου αξιοπηστες. Δεν θα ειχα προβλημα αν δεν μπορουσα να εξηγησω την αστρικη προβολη (οπου αστρικη προβολη βαλε οτι θες, τηλεπαθεις, φαντασματα, θεους και δαιμονες οτι νανε). Εχω προβλημα που προσπαθουν να τη στουμποσουν στο λαιμο μου ως αληθεια οταν ουτε καν οι ιδιοι την εχουν βιωσει.

Btw, έχεις δει τα σιφόνια σου? Ο στρόβιλος είναι δεξιόστροφος στο βόρειο ημισφαίριο, και αριστερόστροφος στο νότιο...

η επιταχυνση coriolis θα καθοριζε την φορα περιστροφης του νερου μονο σε ιδανικες συνθηκες και δεδομενου οτι το ρευστο θα ξεκινουσε απο απολυτη ηρεμια. Ειναι τραγικα "αδυναμη" και οι παραμικρες τοπολογικες ιδιαιτεροτητες του δοχειου, αρχικη στροφορμη, ανεμοι, θερμοκρασιες κτλ επιρεαζουν πολυ περισοτερο απο οτι η επιταχυνση κοριολις.

βεβαια το φαινομενο ειναι πιο εντυποσιακο σε μεγαλες κλιμακες βλεπε ανεμοι κτλ.

Ισως, αλλα για μενα, οχι για να αποδειξω στον καθε ασχετο (no offence) οτι έχει βάση ο συλλογισμος μου.

απο τη στιγμη που αποφασισες να κουβεντιασεις και να εκθεσεις τις αποψεις σου θα ηταν τουλαχιστον ευγενικο, να μπορεις να τις στοιχειοθετησεις. Το να απαιτεις να δεχτουμε a priori τις αποψεις σου δεν ειναι απλα τραβηγμενο, ειναι απλα κακοι τροποι.

Μα η αποδεικτικη μεθοδος της απαγωγης σε ατοπο συνηθως σε τετοιες περιπτωσεις χρησιμοποιείται.


εχμ....οκ...σε παραπεμπω στο βιβλιο του αναπολιτανου "φιλοσοφια των μαθηματικων" οπως επισις και στα γραπτα του πυθαγωρα, του ευκλιδη και καθε συγχρονου μαθηματικου και φιλοσοφου.

παμε παλι, το να αποδειξεις ενα αρνητικο δεν γινεται. Δεν μπορεις να αποδειξεις οτι δεν υπαρχουν κιτρινα φλαμινγκος, εστω και με ατοπο να πας, ο μετασχηματισμος ενος αρνητικου σε κατι υπαρξιακα θετικο απαιτει παλι απειρα δεδομενα. "Εστω οτι υπαρχουν κιτρηνα φλαμινγκος", ομως η αρχικη σου προταση ΠΡΟΥΠΟΘΕΤΕΙ μηδενικη αλληλεπιδραση με τα υπολοιπα στοιχεια του συνωλου, ως εκ τουτου δεν μπορεις να βρεις συσχετισμους, αρα δεν μπορεις να κανεις ατοπο.

εκει που λειτουργει το ατοπο ειναι σε ψευδοαρνητικες προτασεις, προτασεις οι οποιες προκυπτουν ως συμπληρωματικες θετικων, για παραδειγμα "δεν υπαρχουν πρωτοι αριθμοι" ομως αυτη ειναι ψευδο αρνητικη προταση, ειναι η συμπληρωματικη της "υπαρχουν πρωτοι αριθμοι" κατι που αποδηκνιεται πολυ απλα φυσικα.

Aλλωστε, εξ αρχης, οι προτασεις που δινονται και οι κουβεντες που ακολουθουν ειναι ως εξις "υπαρχει τηλεπαθεια"-"απεδειξε το μου"-"δεν σου αποδεικνειω τιποτα, απεδειξε εσυ οτι *δεν* υπαρχει". Α)το να αποδειξεις ανυπαρξια οταν το συνολο δεν ειναι πεπερασμενο απαιτει την μελετη των παντων-κατι που δεν γινεται χωρις την επαγωγη, αλλα η επαγωγη λειτουργει μονο σε καλως διατεγμενα συνολα, μια προταση ανυπαρξιας εξ ορισμου δεν ανοικει σε καλως διατεγμενο συνολο. Β)η αδυναμια αποδηξεις μη υπαρξης δεν συνεπαγεται σε καμια περιπτοση την υπαρξη. Δηλαδη: "μεσα στο δωματιο υπαρχει ενας ελεφαντας" "οχι δεν υπαρχει" "απεδειξε το" "δεν μπορω δεν εχω προσβαση μεσα στο δωματιο" "ΑΧΑ! αρα υπαρχει". Πιστευω να αντιλαμβανεσαι το σφαλμα....

συγγεκριμενα για τον πρασινο δεινοσαυρο. Το οτι απεδειξε η επιστιμη οτι καταγωμαστε απο τους πιθικους δεν σημαινει οτι *δεν* καταγομαστε απο το πρασινο δεινοσαυρο γιατι δεν υπαρχει αμεσος συσχετισμος μεταξυ των δυο. Το οτι δεν υπαρχουν πρωτοι στο διαστημα (13,17) δεν σημαινει οτι δεν υπαρχουν περιτοι....


Ξέρεις ποσοι ανθρωποι είχαν τετοιες εμπειριες? Ακόμα και κοντινο μου άτομο μου έχει πει οτι κατα τη διαρκεια μιας εγχειρισης ενιωθε οτι "εβλεπε" τον εαυτο του απο ψηλα στο χειρουργικο τραπεζι. Αυτο πως εξηγειται?

ενας στους 5 αμερικανουν πιστευει οτι εχει απαχθει απο εξωγηηνο και 9 στους 10 ανθρωπους πιστευουν σε καποιο θεο....

Lucifer
28-05-2005, 04:04
Συμφωνώ όσον αφορά την έλλειψη αποδείξεων γεγονότος.
-
Το θέμα είναι πως σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να παρατηρηθεί αντίστροφος στρόβιλος. Ακόμα και σε δοχείο με "οδηγούς", η φορά της δίνης είναι η ίδια. Είναι ανεξήγητο ως τώρα απ' όσο γνωρίζω.

attosecond phaser
28-05-2005, 12:22
den einai kai poly sxetiko alla einai sthn epikairothta

Περιοχή του εγκεφάλου αποκρυπτογραφεί παροιμίες και μεταφορές

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=627336&lngDtrID=252

epote
28-05-2005, 16:54
Το θέμα είναι πως σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να παρατηρηθεί αντίστροφος στρόβιλος. Ακόμα και σε δοχείο με "οδηγούς", η φορά της δίνης είναι η ίδια. Είναι ανεξήγητο ως τώρα απ' όσο γνωρίζω.

οχι καλε, δοκιμασε το. Κουνα αναποδα το νερο ξερω γω, η το δοχειο, η κατι τεσπα. Η επιταχυνση κοριολης ειναι αμελητεα

hitachi
28-05-2005, 16:57
Σε αναλογο υφος διαβαζω Massumi σχετικα με συναισθησια. Εκει να δεις αλληγοριες, συνειρμους το δικτυο! Ι like synesthetes' biograms!

Lucifer
28-05-2005, 19:21
Ρε john μιλάω για την φυσική τάση του στροβίλου. Όχι για ανακάτεμα με κουταλάκι :p

epote
28-05-2005, 21:36
Ρε john μιλάω για την φυσική τάση του στροβίλου. Όχι για ανακάτεμα με κουταλάκι :p

ε ναι, αν δεν εχει επιρεαστει απο τοπολογια και αρχικη στροφορμη η ταση του στροβιλου ειναι να παγαινει δεξιοστροφα στο βορειο και αριστεροστροφα στο νοτιο. Τι παραξενο υπαρχει σε αυτο, επιταχυνση κοριολις λεγεται και ειναι μια ψευδοδυναμη σαν τη φυγοκεντρο που οφειλεται στην περιστροφη της γης

Michelle
04-06-2005, 03:12
http://www.theness.com/articles/brain-nejs0201.html

epote
04-06-2005, 04:51
αυτο λεμε απο την αρχη!

Michelle
04-06-2005, 04:52
αυτο λεμε απο την αρχη!
Μα αν κοιταξεις τα ποστ μου δεν διαφώνησα ποτε...

Lucifer
21-07-2005, 01:09
People often ask whether the Coriolis effect determines the direction in which bathtubs or toilets drain, and whether water always drains in one direction in the Northern Hemisphere, and in the other direction in the Southern Hemisphere. The answer is almost always no.

wikipedia ;p

hitachi
21-07-2005, 01:40
almost?

Lucifer
21-07-2005, 02:14
Εσύ τώρα με ποιόν είσαι? ;p

Dakon Vlak-Blade
02-09-2005, 14:58
pandws o egkefalos ehei tin dynatotita metatopisis tou nevrikou kendrou pou eleghei se allo tmima tou....dld ehei tekmiriwthei peiramatika pws ean katastrafei mia opoiadipote perioxi tou egkefalou, stadiaka ginetai metatopisi tou nevrikou kendrou/leitourgias pou eleghei se allo tmima tou...kai ondws den hrisimopoioume megalo meros tou egkefalou mas....ean borousame isws tha eleghame me terastia efkolia tilekinisi ktl. Syndiazondas tis leitourgies tis paregkefalidas dld enstikta kai oneira me tis ypoloipes leitourgies se syndiasmo me mnimi,yposyneidito ktl tha pairname lsd kai tha eihe tis parenergeies tou depon... :p (ass-teievomai)

^BOOMBOOM
02-09-2005, 16:07
Eυτηχώς που ass-tea-έβεσαι γιατί είναι αστείο σε αυτό το τόπικ κάθε 2 σελίδες να βγαίνει κάποιος και να λέει: "τελικά όμως δε χρησιμοποιούμε παρα μόνο ενα μικρό μέρος του εγκεφάλου".

Τα νευρωνικά δίκτυα όπως ο εγκέφαλος είναι ευέλικτα και εκεί έγκειται και η αξία τους, αν καταστραφεί ένα μέρος τους συνεχίζουν να λειτουργούν έστω και -φυσικά- με μειωμένη απόδοση.

Στην πράξη όπως μπορεί να δεί κάποιος που έχει δεί απο κοντά περίπτωση εγκεφαλικού ο εγκέφαλος είναι αρκετά ευαίσθητος και δύσκολα επανέρχεται μετά απο τέτοιο τραυματισμό.

Dakon Vlak-Blade
02-09-2005, 16:16
nai ektelw kai hrei clawn filtate.....dwrean kiolas....ta kendra pandws twn zwtikwn leitourgiwn epanerhondai pandote...aplws diaferei o hronos metatopisis tous...

kai zitw tapeina sygnwmi pou tolmisa na postarw tin anousia kai vlakwdi apopsi mou ;)

^BOOMBOOM
02-09-2005, 16:34
apology accepted

ta kendra pandws twn zwtikwn leitourgiwn epanerhondai pandote...aplws diaferei o hronos metatopisis tous...

Mπορείς να μας το εξηγήσεις αυτό? Τι ακριβώς εννοείς "τα κέντρα των ζωτικών λειτουργιών"? και με ποιο μηχανισμό επανέρχονται?

Dakon Vlak-Blade
02-09-2005, 16:40
kendra zwtikwn leitourgiwn einai ta simeia eleghou twn 5 aisthisewn kyriws....epanerhondai me to na analavei mia alli omada egkefalikwn kyttarwn na ektelei tis leitourgies tis katestrammenis omadas egkefalikwn kyttarwn pou ektelouse tis sygkekrimenes leitourgies. Den diakrinw pandws apli dipsa gia gnwsi filtate...allou aposkopeis... alla np ;)

^BOOMBOOM
02-09-2005, 17:22
Aποσκοπώ στο να μου τεκμηριώσεις αυτά που λες, ο εγκέφαλος είναι ευέλικτος μεν αλλα το "πάντα επανέρχονται" μου ακούγεται πολύ απλοικό και απο προσωπική μου εμπειρία δεν ισχύει.

Lucifer
02-09-2005, 17:45
Εννοείς την πτώση από την κούνια? ;p

Dakonblackblade
02-09-2005, 18:05
E re pousti mou pou ta vrisekis ayta?Prepei na mou kaneis kana mathima kamia fora

^BOOMBOOM
02-09-2005, 18:57
ο Lucifer χρησιμοποιεί περισσότερο απο το 5% του εγκεφάλου του, γι'αυτό επινοεί τέτοιους εξυπνακισμούς :hehe:

Lucifer
02-09-2005, 19:02
Εγώ έχω μιγαδικό εγκέφαλο.

epote
02-09-2005, 23:46
Syndiazondas tis leitourgies tis paregkefalidas dld enstikta kai oneira

η παρεγγεφαλιδα εχει τοση σχεση με τα ενστικτα και τα ονειρα οση ο Lucifer με τον χριστοδουλο. Η παρεγγεφαλιδα ελεγχει τις βασικες λειτουργιες εκουσιου συγχρωνιμου των μυων, την ρυθμηση της αναπνοης και ως ενα βαθμο τη καρδιακη λειτουργεια.

Lucifer
03-09-2005, 00:07
Δεν νομίζω πως η καρδιακή λειτουργεία έχει οποιαδήποτε σχέση με τον εγκέφαλο. Που αναφέρεσαι?

epote
03-09-2005, 04:06
indeed ειχα την εντυποση οτι η παρεγγεφαλιδα αυξομειωνει το καρδιακο παλμο, αλλα ακομα και αυτο ειναι ζητημα του περιφερικου ΝΣ.

τεσπα, σχεση με τα ονειρα μια φορα δεν εχει

Dakon Vlak-Blade
05-09-2005, 09:36
stin paregkefalida apothikevondai oneira kai anamniseis pou ehoume apovallei apo to yposyneidito. Toulahiston afto anaferetai stin psyhologia.

mrkaza
05-09-2005, 10:16
κάτι σχετικό με την προηγούμενη διαφωνία.

Πριν μερικά χρόνια λιποθύμησε η αδελφη μου λόγο πολύ χαμηλού σιδηρού και φερετινης (λόγο μλκς δίαιτας) Όταν συνήλθε με ρώτησε γιατί τη σφαλιαρισα κτλ κτλ θυμόταν τα λόγια και της εκφράσεις και την σειρά που τα είπαμε.

Δεν ξέρω πως αλλά συνέβη άρα πολλά συμβαίνουν και απλά δεν μπορούμε να τα εξηγήσουμε το λεγόμενο παραφυσικό είναι απλά γιατί δεν μπορούμε ακόμα να το εξηγήσουμε.
πριν μερικά αν βλέπαμε κάποιον να πετάει με κάποια κατασκευή το θεωρούσαμε μαγικό κάπως έτσι θέλω να πιστεύω ότι είναι και αυτά (τα παραφυσικά) απλά πράγματα που ακόμα δεν τα ξέρουμε εξου και το ότι χρησιμοποιούμε μόνο το 10% του εγκέφαλου μας.

Απλά η γνώμη μου

^BOOMBOOM
05-09-2005, 11:42
100 GO TO page 1

epote
06-09-2005, 01:11
stin paregkefalida apothikevondai oneira kai anamniseis pou ehoume apovallei apo to yposyneidito. Toulahiston afto anaferetai stin psyhologia.

βιβλιογραφια παρακαλω, forgive me for not taking your word on it:p

πριν μερικά αν βλέπαμε κάποιον να πετάει με κάποια κατασκευή το θεωρούσαμε μαγικό

αν ο τυχαιος καφρος του 1700 εβλεπε ενα αεροπλανο να πεταει θα το προσκυνουσε. Αν ο leonardo davinci η ο newton εβλεπαν ενα αεροπλανο να πεταει σε διαβεβαιω πως κατι θα ψιλιαζοντουσταν...

ελπιζω να καταλαβαινεις που το παω...

mrkaza
06-09-2005, 09:41
φιλε epote δεν διαφονω μαζι σου απλα ειπα την δικη μου αποψη.
Ο newton κατι θα ψηλιαζοταν αλλα αν δεν ευρισκε καποια λογικη εξιγηση ισως ... παντος δεν θα προσκηνουσε.

Θα το θεσω αλιως πριν μερικα χρονια στο star trek ως αποτελεσμα φαντασιας σχεδιαστικαν δυο εφευρεσης (αδυνατες παραλογες κτλ κτλ) διακτινηση και φειζερ . Σε λιγα χρονια μονο φαντασια δεν θα ειναι.

Της γνωσεις σου παντως της εχεις αποδηξει και της σεβομαι αυτο μαλιστα εγινε απο το αλλο φορουμ. :)

Dakon Vlak-Blade
06-09-2005, 09:44
dear epote den me apasholei idiaitera na peisw kanenan. Ypotithetai forum einai ohi quiz.An sou anaferw ekdosi,selida kai noumero soutien tou professora tha kerdisw glyfitzouri? Mallon oxi... :p An den anaferw tha apovlithw apo tin akadimia tou Forum Story? :D

epote
06-09-2005, 23:00
Της γνωσεις σου παντως της εχεις αποδηξει και της σεβομαι αυτο μαλιστα εγινε απο το αλλο φορουμ.

:p τωρα ειδα το Nick σου! καλως ορισες:p

Σε λιγα χρονια μονο φαντασια δεν θα ειναι.

Οψωμεθα, η κβαντικη τηλεμεταφορα παντος ειναι ιστορια ολοκληρη. Βασιζεται στο παραδοξο ΕPR και δεν ειναι ακριβως "τηλεμεταφορα" οσο ακριβης αναπαρασταση ενος γεγονοτος *εδω* καπου αλλου.

dear epote den me apasholei idiaitera na peisw kanenan. Ypotithetai forum einai ohi quiz.An sou anaferw ekdosi,selida kai noumero soutien tou professora tha kerdisw glyfitzouri? Mallon oxi... :p An den anaferw tha apovlithw apo tin akadimia tou Forum Story?

απο εξυπναδες παντως, αλλο τιποτα...

ωραια λοιπον *μην* δωσεις βιβλιογραφια, αλλα δωσε μου *καποιο* λογο εστω και απλα λογικοφανη για τον οποιο συμβαινει αυτο που λες.

θα μπορουσα καλιστα να ισχυριστω οτι η παρεγγεφαλιδα αποθηκευει τα αυγα του αορατου πρασινου δημιουργου δεινοσαυρου (που εχει φτερακια) αλλα δεν νομιζω οτι αυτο προωθει ιδιαιτερα την κουβεντα, ετσι δεν ειναι?

γιαυτο μου αρεσει καλυτερα το *αλλο* φορουμ που ο mrkaza λεει, γιατι δεν προσπαθουμε ο ενας να την βγουμε στον αλλο με νυχια και με δοντια, κανουμε εξαντλητικα πολιτισμενες κουβεντες, στα ορια του αστειου δηλαδη.

τρομαρα μας μην ανακαλυψετε τι φορουμ ειναι το αλλο ομως, οι ταμπελες θα βγουν σε dt...

ελεος

^BOOMBOOM
06-09-2005, 23:24
Προς τι το μίσος και η σπαραγή? Κάθε άποψη έχει βαρύτητα ανάλογη της τεκμηρίωσής της, ο καθένας βλέπει το εκάστοτε τόπικ ή και το φόρουμ στο σύνολό του με την βαρύτητα που αυτός θέλει.

Εφόσον δεν ενοχλεί κανένα πρόβλημα.

Lucifer
06-09-2005, 23:45
1) Δεν έχει φτεράκια.
2) Δεν πιστεύω στην αέναη πολιτισμένη κουβέντα.
3) Τιφόρουμείναιτοάλλο? Μήπωςείναιτοεσοτέρικα? ;p

epote
07-09-2005, 00:56
3) Τιφόρουμείναιτοάλλο? Μήπωςείναιτοεσοτέρικα? ;p

οχι και take my word for it *δεν* σε ενδιαφερει.


Προς τι το μίσος και η σπαραγή?

An sou anaferw ekdosi,selida kai noumero soutien tou professora tha kerdisw glyfitzouri?

προφανως η δεσποινης εχει μαθει να της δινουν ζαχαριτσες οταν δινει σωστες(?) απαντησεις.

δυο λεξεις: γαμημενο στυλακι, i have no need nor use for it, so stick it up where the sun dont shine

god dammit

τσατιστικα

Lucifer
07-09-2005, 01:00
Κάνε ενα κατεβατό παραληρηματικό post για το πως κάποιες γκόμενες έχουν γαμημένο στυλάκι και σε ενοχλεί.

epote
07-09-2005, 01:29
Κάνε ενα κατεβατό παραληρηματικό post για το πως κάποιες γκόμενες έχουν γαμημένο στυλάκι και σε ενοχλεί.

μη φοβου, δεν περιοριζεται μονο στις γκομενες, εσυ εισαι ο king of the hill.

να το θεσω ως εξις
α)μη μου πριζεις τα @@
β)μη προσπαθεις να βγεις εξυπνος, ετοιμολογος, ειρωνικος, μηδενιστης, ιδεαλιστης, κουλτουριαρης και οποιαδηποτε αλλη εικονα εχεις σχηματισει για τον εαυτο σου γιατι-σου εχω νεα-κανενας δεν νοιαζεται
γ)εχω περιοδο, συνεπως dont mess with me γιατι θα σου γ#^#@^@#ω καμια παναγια
δ)μπορειτε καλιστα ολοι σας να πατε απο κει που ηρθατε, βαρεθηκα και κουραστικα, δεν προκειτε να ξαναποσταρω στο offtopic, στα @@ σας και σας κωστης παλαμας, αλλα δεν αντεχω αλλο αυτη τη "γαμαω" νοοτροπια-ελληναρες